Artikel top billede

Morgen-briefing: Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant / Elon Musk henter næsten 800 millioner til nyt stort projekt / Stor telefusion godkendt / Trump giver Apple den kolde skulder

Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant. Elon Musk henter næsten 800 millioner til nyt stort projekt. Stor telefusion godkendt. Trump giver Apple den kolde skulder: Glem alt om skattefordele, og så findes der en hemmelig undergrundsøkonomi for såkaldt "link hijacking".

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing.

Vi starter dagens rundtur i nyhedslandskabet med nyheden om, at en af danmarkshistoriens helt store it-succeser står foran endnu et salg.

Just Eat kan blive opkøbt af hollandsk gigant

Den dansk-stiftede takeaway-portal Just Eat er tæt at blive opkøbt af den hollandske takeaway-gigant Takeaway.com.

Det bekræfter Just Eat i en pressemeddelelse, hvor selskabets bestyrelse oplyser, at der i øjeblikket pågår forhandlinger mellem de to selskaber.

Just Eat er i dag et britisk selskab, men som bekendt blev selskabet stiftet af blandt andet den kendte iværksætter Jesper Buch i en kælder i den jyske by Kolding.

I 2011 blev Jesper Buch sammen med angelinvestoren Carsten Mikkelsen købt ud af selskabet. Dengang fortalte Jesper Buch til Computerworld, at han var gået fra at være mangemillionær til at blive multimillionær.

Elon Musk henter næsten 800 millioner til ambitiøst projekt

Elon Musk har hentet 117 millioner dollar svarende til 784 millioner kroner i ny kapital til sit nye selskab Boring Company. Det skriver Reuters

Kapitalen bliver tilført fra 20 forskellige anonyme investorer.

Formålet med selskabet er at revolutionere den offentlige transport gennem noget så simpelt som at bygge tunneller, som kan fragte trafikanter uden om byernes trafikpropper.

Elon Musk forestiller sig, at det under den amerikanske storby Los Angeles vil være mulig at bygge et gigantisk netværk af tunneller, der kan bruges til transport af folk via Elon Musk egen hyperloop-forbindelser eller via et nyt system, hvor selvkørende Teslaer kan fragte sig selv afsted med op mod 250 kilometer i timen.

Elon Musk har udover The Boring Company også været med til at stifte Tesla, Space X og Paypal.

Stor telefusion godkendt

De amerikanske myndigheder har godkendt en stor fusion mellem de amerikanske teleselskaber T-Mobile og Sprint, der er landets tredje- og fjerdestørste teleselskaber.

Det meddeler det amerikanske Justitsministerium på sin hjemmeide.

De amerikanske myndigheder håber, at fusionen vil være med til at fremskynde den amerikanske 5G-udrulning.

T-Mobiles administrerende direktør John Legere er udset til at blive direktør for det nye selskab.

Trump giver Apple den kolde skulder: Glem alt om skattefordele

Apple kan glemme alt om at blive fritaget for den amerikanske præsident Donald Trumps toldsatser. Det oplyser han i et tweet..

Apple har ellers spurgt Trump-regeringen, om det vil være muligt for selskabet at få fritaget nogle komponenter i den nye Mac Pro-computer fra toldsatserne.

I sit tweet skriver Donald Trump, at Apple i stedet bør producere komponenterne i USA.

Apple valgte for nylig at flytte produktionen af Mac Pro fra USA til Kina

Hemmelig undergrundsøkonomi sælger links til nyhedsgiganter

Der findes en hemmlig økonomi, hvor der bliver solgt links fra store globale nyhedssider som eksempelvis New York Times, CNN og BBC. Det skriver amerikanske Buzzfeed News.

Buzzfeed omtaler metoden som “link hijacking,” og den fungerer på den måde, at lysskye SEO-konsulenter identificerer domæner, der er blevet ledige, men som der tidligere blevet linket til fra store hjemmesider.

Herefter bliver domænerne videresolgt på det sorte marked.

Som et eksempel nævner Buzzfeed News, at det amerikanske kendis-medie Hollywood Reporter i 2012 skrev en nekrolog om Walt Disneys ekskone Patricia Disney og linkede til hyldestsiden WeLovePatty.com. Men i dag fører linket til en cannabis-blog.
Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.