Artikel top billede

Her er Android-verdenens bud på en bedre iPad Air: Samsung Galaxy Tab S6

Samsung sigter et sted mellem Apples iPad Air 10.5 og iPad Pro 11 med deres nyeste tablet, Galaxy Tab S6.

Sydkoreanske Samsung synes at være indstillet på at gøre deres nyeste tablet til en seriøs udfordrer til Apples iPad Air og endda til iPad Pro.

At ambitionerne er høje, ses allerede på navnet, Samsung Galaxy Tab S6, som dermed springer en modelnummer over i forhold til Samsung tidligere toptablet, Galaxy Tab S4.

Det bemærkes også i maskinrummet, hvor Samsung i år vælger at klemme en af markedets stærkeste mobilprocessorer, En Snapdragon 855 octa-core, ned i maskinen. Tidligere havde producenten for vane at benytte processorer med en eller halvandet år på bagen i deres toptablets.

Skærmen der bydes på, strækker sig over 10,5 tommer og er baseret på den overlegne OLED skærmteknologi – noget som selv Apples Pro-tablets ikke kan prale med. Den matcher dermed iPad Air 10.5 i størrelse og er lidt mindre end iPad Pro 11.

Lyden leveres af en højttaler-kvartet med Dolby Atmos lyd fintunet af Samsung datterselskabet AKG.

Det hele er klemt ned i et aluminiumskabinet som er blot 5,7 mm tyndt - 0,2 mm slankere end Apples iPad Pro. Kanterne omkring displayet er samtidig blevet nedbarberet, hvilket afspejler sig i vægten som lander på blot 420 gram, 10 procent lettere end Apples iPad Air og iPad Pro 11.

Se også: Duel mellem to alt-i-en maskiner: Kan en af disse to telefoner fungere som mobilt kontor?

En Android-laptop?

Med maskinen følger mulighed for at ekvipere den med et dedikeret tastatur.

Selve styresystemet ombord er Googles Android, her tilpasset med Samsung OneUI og Samsung DeX interfaces. Hvor OneUI har rødder i mobilverdenen stiller DeX-interfacen efter at give en desktop-lignende interface til Android, hvor apps kan fungere i dedikerede vinduer og hvor en app-dock giver adgang til foretrukne programmer. Her gives samtidig mulighed for at arbejde på et eksternt display.

Med Tab S6 inkluderer Samsung en ny S-pen, en digitzer som kan oplades trådløst og som gør det lettere at tegne og tage noter på den lette tablet. Samsung finder dog på en snedig måde at holde styr på den, ved at skabe et skabe et magnetisk stribe til fæstne pennen på Tab S6's bagside.

Andre smarte feature som Tab S6 vil byde på, er en fingeraftrykslæser som er bygget ind under selve skærmen og et dobbeltkamera på bagsiden.

Debutprisen lyder på 649 amerikanske dollar for en model med 128 gb lagerplads samt 6 gb RAM, hvilket placerer den halvvejs mellem Apples iPad Air 10.5 og deres billigste iPad Pro 11. Omsat til danske kroner, svarer det til 4.350 kroner før eventuel told og afgifter.

Spenderes der yderlige 80 dollar, kvitterer Samsung ved at doble op for lagerpladsen og give i alt 8 gb RAM.

Læs også: Apple iPad Air eller iPad Pro? Valget er ikke så enkelt, som man skulle troPremium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.