Artikel top billede

Den nyeste version af Android Auto byder på store enkel app-ikoner, når apps skal findes frem.

Android Auto får omfattende opdatering: Nyt look, interface og flere muligheder – bare ikke til danskerne

Det bliver langt lettere at tale med bilen og styre ens apps med det nye Android Auto.

Det lå i kortene, at en større opdatering til Googles styresystem til biler, Android Auto, skulle komme.

Allerede ved forårets Google I/O-messe viste søgegiganten, hvordan Android Auto vil få sig en omfattende opdatering, hvor blandt andet interfacet er revideret for at gøre køreturen ’enklere, mere personlig og hjælpsom’, som Google skriver på deres Android Auto blog.

Interfacet er generelt blevet mørkere at se på, mens betjeningen bliver mere i tråd med Googles Android-styresystem til smartphones.

Selve startskærmen bliver gjort enklere med sine fire knapper: En home-knap, en mikrofon-knap, der aktiverer Googles stemmestyrede Assistant, en notifikationsknap og en knap til Googles kort-app, Maps.

Home-knappen fungerer nu som app-launcher og vil diske op med de mest benyttede apps og deres app-ikoner først, mens de øvrige apps vil kunne findes ved at scrolle ned, ligesom på en Android-smartphone.

Når du er inde i en app, får du kvikadgang til relevante menuer. Er du inde i navigationsapp’en Wazee kan du nu styre musikniveauet i eksempelvis Spotify-app’en uden at skulle navigere mellem de to apps.

Stemmestyringen får nye evner, ud over den mere fremtrædende plads i docken. Android Auto apps, der understøtter funktionen får et lille badge, som indikerer, at de kan betjenes via kommandoer.

Eksempelvis kan kalenderen opremse kommende kalenderaftaler mens vejr-app’en oplæser vejrudsigten.

Ingen opdatering til danskerne

Danske bilister skal dog ikke regne med at få den nye Android Auto til bilen i første omgang. Den danske version er nemlig ikke understøttet officielt endnu.

Det kan dog lade sig gøre at hente den nye Android Auto og endda at få den til at forstå dansk, forudsat at man er villig til at installere Android Auto applikationen version 4.5.5928 eller nyere igennem en tredjepart. Bemærk, at installation af apps fra tredjepartskilder ikke er risikofrit.

Apples pendant til Android Auto, Apple CarPlay, star også over for en massiv opdatering som bliver offentliggjort sammen med den kommende iOS 13 omkring midten af september 2019.

Læs også: Nu forstår Android Auto 'Hey Google' på dansk, men du kan fortsat ikke få app’en på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere