Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Den nyeste version af Android Auto byder på store enkel app-ikoner, når apps skal findes frem.

Android Auto får omfattende opdatering: Nyt look, interface og flere muligheder – bare ikke til danskerne

Det bliver langt lettere at tale med bilen og styre ens apps med det nye Android Auto.

Det lå i kortene, at en større opdatering til Googles styresystem til biler, Android Auto, skulle komme.

Allerede ved forårets Google I/O-messe viste søgegiganten, hvordan Android Auto vil få sig en omfattende opdatering, hvor blandt andet interfacet er revideret for at gøre køreturen ’enklere, mere personlig og hjælpsom’, som Google skriver på deres Android Auto blog.

Interfacet er generelt blevet mørkere at se på, mens betjeningen bliver mere i tråd med Googles Android-styresystem til smartphones.

Selve startskærmen bliver gjort enklere med sine fire knapper: En home-knap, en mikrofon-knap, der aktiverer Googles stemmestyrede Assistant, en notifikationsknap og en knap til Googles kort-app, Maps.

Home-knappen fungerer nu som app-launcher og vil diske op med de mest benyttede apps og deres app-ikoner først, mens de øvrige apps vil kunne findes ved at scrolle ned, ligesom på en Android-smartphone.

Når du er inde i en app, får du kvikadgang til relevante menuer. Er du inde i navigationsapp’en Wazee kan du nu styre musikniveauet i eksempelvis Spotify-app’en uden at skulle navigere mellem de to apps.

Stemmestyringen får nye evner, ud over den mere fremtrædende plads i docken. Android Auto apps, der understøtter funktionen får et lille badge, som indikerer, at de kan betjenes via kommandoer.

Eksempelvis kan kalenderen opremse kommende kalenderaftaler mens vejr-app’en oplæser vejrudsigten.

Ingen opdatering til danskerne

Danske bilister skal dog ikke regne med at få den nye Android Auto til bilen i første omgang. Den danske version er nemlig ikke understøttet officielt endnu.

Det kan dog lade sig gøre at hente den nye Android Auto og endda at få den til at forstå dansk, forudsat at man er villig til at installere Android Auto applikationen version 4.5.5928 eller nyere igennem en tredjepart. Bemærk, at installation af apps fra tredjepartskilder ikke er risikofrit.

Apples pendant til Android Auto, Apple CarPlay, star også over for en massiv opdatering som bliver offentliggjort sammen med den kommende iOS 13 omkring midten af september 2019.

Læs også: Nu forstår Android Auto 'Hey Google' på dansk, men du kan fortsat ikke få app’en på mobilen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere