Artikel top billede

Den nyeste version af Android Auto byder på store enkel app-ikoner, når apps skal findes frem.

Android Auto får omfattende opdatering: Nyt look, interface og flere muligheder – bare ikke til danskerne

Det bliver langt lettere at tale med bilen og styre ens apps med det nye Android Auto.

Det lå i kortene, at en større opdatering til Googles styresystem til biler, Android Auto, skulle komme.

Allerede ved forårets Google I/O-messe viste søgegiganten, hvordan Android Auto vil få sig en omfattende opdatering, hvor blandt andet interfacet er revideret for at gøre køreturen ’enklere, mere personlig og hjælpsom’, som Google skriver på deres Android Auto blog.

Interfacet er generelt blevet mørkere at se på, mens betjeningen bliver mere i tråd med Googles Android-styresystem til smartphones.

Selve startskærmen bliver gjort enklere med sine fire knapper: En home-knap, en mikrofon-knap, der aktiverer Googles stemmestyrede Assistant, en notifikationsknap og en knap til Googles kort-app, Maps.

Home-knappen fungerer nu som app-launcher og vil diske op med de mest benyttede apps og deres app-ikoner først, mens de øvrige apps vil kunne findes ved at scrolle ned, ligesom på en Android-smartphone.

Når du er inde i en app, får du kvikadgang til relevante menuer. Er du inde i navigationsapp’en Wazee kan du nu styre musikniveauet i eksempelvis Spotify-app’en uden at skulle navigere mellem de to apps.

Stemmestyringen får nye evner, ud over den mere fremtrædende plads i docken. Android Auto apps, der understøtter funktionen får et lille badge, som indikerer, at de kan betjenes via kommandoer.

Eksempelvis kan kalenderen opremse kommende kalenderaftaler mens vejr-app’en oplæser vejrudsigten.

Ingen opdatering til danskerne

Danske bilister skal dog ikke regne med at få den nye Android Auto til bilen i første omgang. Den danske version er nemlig ikke understøttet officielt endnu.

Det kan dog lade sig gøre at hente den nye Android Auto og endda at få den til at forstå dansk, forudsat at man er villig til at installere Android Auto applikationen version 4.5.5928 eller nyere igennem en tredjepart. Bemærk, at installation af apps fra tredjepartskilder ikke er risikofrit.

Apples pendant til Android Auto, Apple CarPlay, star også over for en massiv opdatering som bliver offentliggjort sammen med den kommende iOS 13 omkring midten af september 2019.

Læs også: Nu forstår Android Auto 'Hey Google' på dansk, men du kan fortsat ikke få app’en på mobilen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere