Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Microsoft forsøger sig med 'cloud download' – en feature der kan fikse din Windows-pc, når alt andet fejler

Kommende versioner af Windows 10-styresystemet kan blive fikset med en fejlsikret version hentet fra skyen.

Skulle din Windows-maskine gå hen og strejke kan et fiks i yderste nødstilfælde at geninstallere hele Windows 10 systemet.

Den proces kræver oftest, at man benytter en anden maskine for derfra at skabe en lokal Windows-kopi, som der kan overføres eksempelvis via en USB-nøgle.

Nyeste betaversioner af Windows 10 viser, at Microsoft vil forsøge at gøre den fremgangsmåde enklere. En feature døbt ’cloud download’ beskriver hvordan en pc vil kunne genskabes eller nulstilles fra en fejlsikret version af Windows 10 i skyen.

Funktionen kan ikke afprøves endnu, men vil dukke op på sigt ifølge Microsofts Windows-blog.

Den nye feature vil kunne tilgås ved at genstarte ens Windows 10 maskine i fejlsikret tilstand.

Metoden minder om den, Apple benytter med deres Mac-maskiner hvor brugerne kan geninstallere MacOS styresystemet direkte fra Apples sky.

Netmediet The Verge noterer, at funktionen vil kræve, at pc-producenter tilpasser deres enheder til 'cloud download' for at kunne fungere optimalt.

Pc-producenter som blandt andre Lenovo, Dell, Asus og HP tilbyder i dag egne værktøjer til at genskabe en enhed fra en lokal kopi af en fejlsikret Windows 10 version.

Læs også: Nu begynder Microsoft at tvangsopgradere over halvdelen af klodens Windows 10 systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.