Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon

Den amerikanske præsident Trump ønsker at granske Amazons milliardaftale med det amerikanske militær.

Det amerikanske forsvarsministerium melder denne uge ud, at en milliardaftale med Amazon bliver sat på pause indtil den nyligt udpegede forsvarsminister Mark Esper kan godkende aftalen.

Ordren lyder på over 10 milliarder dollar, hvor Amazon skal levere en ny generation af it-services til det amerikanske militær kaldet JEDI, Joint Enterprise Defence Infrastructure.

Udmeldingen kommer blot to uger efter, at den amerikanske statsleder Donald Trump meddelte at han ville granske kontrakt-processen efter at have lyttet til ’enorme klager’ fra flere Amazon-rivaler, skriver The New York Times.

Moderniseringen af det amerikanske militærs it-systemer får dermed en politisk dimension, muligvis drevet af en personlig fejde mellem Trump og Amazon stifter og CEO Jeff Bezos og hans ejerskab af mediet ’Washington Post’.

At en præsident blander sig i offentlige udbud er sjældent set og giver en uheldig politisk præcedens, siger amerikanske udbudseksperter ifølge mediet.

Både Oracle og IBM har tidligere været med i forhandlingerne om kontrakten, som bliver kaldt for en af Washingtons værste lobby-krige i årevis. Det er dog fortsat uvist, hvorvidt Mark Espers udskydelse vil bringe Oracle eller IBM tilbage ved forhandlingsbordet.

Amazon er allerede nu cloud-leverandør til den amerikanske efterretningstjeneste CIA, mens Oracle er storleverandør til det amerikanske militærs nuværende it-systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere