Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon

Den amerikanske præsident Trump ønsker at granske Amazons milliardaftale med det amerikanske militær.

Det amerikanske forsvarsministerium melder denne uge ud, at en milliardaftale med Amazon bliver sat på pause indtil den nyligt udpegede forsvarsminister Mark Esper kan godkende aftalen.

Ordren lyder på over 10 milliarder dollar, hvor Amazon skal levere en ny generation af it-services til det amerikanske militær kaldet JEDI, Joint Enterprise Defence Infrastructure.

Udmeldingen kommer blot to uger efter, at den amerikanske statsleder Donald Trump meddelte at han ville granske kontrakt-processen efter at have lyttet til ’enorme klager’ fra flere Amazon-rivaler, skriver The New York Times.

Moderniseringen af det amerikanske militærs it-systemer får dermed en politisk dimension, muligvis drevet af en personlig fejde mellem Trump og Amazon stifter og CEO Jeff Bezos og hans ejerskab af mediet ’Washington Post’.

At en præsident blander sig i offentlige udbud er sjældent set og giver en uheldig politisk præcedens, siger amerikanske udbudseksperter ifølge mediet.

Både Oracle og IBM har tidligere været med i forhandlingerne om kontrakten, som bliver kaldt for en af Washingtons værste lobby-krige i årevis. Det er dog fortsat uvist, hvorvidt Mark Espers udskydelse vil bringe Oracle eller IBM tilbage ved forhandlingsbordet.

Amazon er allerede nu cloud-leverandør til den amerikanske efterretningstjeneste CIA, mens Oracle er storleverandør til det amerikanske militærs nuværende it-systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere