Artikel top billede

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon

Den amerikanske præsident Trump ønsker at granske Amazons milliardaftale med det amerikanske militær.

Det amerikanske forsvarsministerium melder denne uge ud, at en milliardaftale med Amazon bliver sat på pause indtil den nyligt udpegede forsvarsminister Mark Esper kan godkende aftalen.

Ordren lyder på over 10 milliarder dollar, hvor Amazon skal levere en ny generation af it-services til det amerikanske militær kaldet JEDI, Joint Enterprise Defence Infrastructure.

Udmeldingen kommer blot to uger efter, at den amerikanske statsleder Donald Trump meddelte at han ville granske kontrakt-processen efter at have lyttet til ’enorme klager’ fra flere Amazon-rivaler, skriver The New York Times.

Moderniseringen af det amerikanske militærs it-systemer får dermed en politisk dimension, muligvis drevet af en personlig fejde mellem Trump og Amazon stifter og CEO Jeff Bezos og hans ejerskab af mediet ’Washington Post’.

At en præsident blander sig i offentlige udbud er sjældent set og giver en uheldig politisk præcedens, siger amerikanske udbudseksperter ifølge mediet.

Både Oracle og IBM har tidligere været med i forhandlingerne om kontrakten, som bliver kaldt for en af Washingtons værste lobby-krige i årevis. Det er dog fortsat uvist, hvorvidt Mark Espers udskydelse vil bringe Oracle eller IBM tilbage ved forhandlingsbordet.

Amazon er allerede nu cloud-leverandør til den amerikanske efterretningstjeneste CIA, mens Oracle er storleverandør til det amerikanske militærs nuværende it-systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.