Artikel top billede

Morgen-briefing: Teknologi-aktier styrtdykker efter skærpelse af amerikansk-kinesisk handelskrig / Boeing vil fejlrette 737 MAX-fly med et software-fix / Airbnb køber sig ind i business-segmentet / Softwarevirksomhed udvider staben med kvantefysikere

Teknologi-aktier styrtdykker efter skærpelse af amerikansk-kinesisk handelskrig / Boeing vil fejlrette 737 MAX-fly med et software-fix / Airbnb køber sig ind i business-segmentet / Softwarevirksomhed udvider staben med kvantefysikere

Teknologi-aktier styrtdykker efter skærpelse af amerikansk-kinesisk handelskrig

Mandag 5. august har været drøj dag for det teknologitunge amerikanske børsindeks, Nasdaq, som igennem dagen har indkasseret et dyk fra over 8.000 points til under 7.690 points. Det svarer til et fald på knap fire procent.

Det markante fald kom efter, at Kinas handelsministerium i løbet af dagen meddelte, at kinesiske firmaer vil blokere for indkøbet af amerikanske handelsprodukter.

Samtidig devalueres den kinesiske yuan til sit laveste niveau overfor dollaren i over ti år.

Trækkene kommer efter, at præsident Trump torsdag 1. august varslede en ny runde toldafgifter på kinesiske varer for over 2.000 milliarder kroner.

USA’s to øvrige nøgleindeks, S&P 500 og Dow Jones, indkasserede også markante fald på henholdsvis 3,33 og 3,28 procent, skriver Børsen.

Boeing vil fejlrette 737 MAX-fly med et software-fix

Den amerikanske flyproducent ulykkesramte fly, Boeing 737 MAX, kan muligvis komme på vingerne igen en gang i efteråret, skriver The Seattle Times.

Det bliver igen et software-fix, der skal holde flyet i luften, men her bliver tale om et grundlæggende overhaling af softwaren, som fremover vil opnå øget redundans ved at indhente data fra begge ombordværende kontrolcomputere.

Det skulle sikre, at det såkaldte MCAS-software, som bidrog til to 737-flystyrt med sammenlagt 346 ofre, kan fungere fejlfrit igen, lyder det.

Boeing sigter efter, at rettelsen bliver flyveklar sidst i september med en efterfølgende certificering ved de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) i oktober. I alt 387 Boeing 737 MAX-fly har fået flyveforbud siden 13. marts 2019.

Airbnb køber sig ind i business-segmentet

App-tjenesten Airbnb opkøber sin forretningsorienterede pendant Urbandoor.

Urbandoor udvider Airbnb’s portefølje ved at satse på professionelle udlejningsselskaber fremfor private udlejere.

Airbnb styrker dermed sit Airbnb for Work inintiativ, selskabets business-orienterede forretning som i øjeblikket står for 15 procent af Airbnbs omsætning.

I forbindelse med opkøbet vil Urbandoors stab flytte til Airbnbs kontoret. Urbandoor brandet vil forblive og er i dag at finde i 60 lande og 1.500 byer kloden over.

Softwarevirksomhed udvider staben med kvantefysikere

Softwarevirksomheden Serio Verify søsætter en ny ansættelsesstrategi som inkluderer kvantefysikere.

Selskabet som specialiserer sig i udvikle software til leadgenerering vil udnytte fysikeres kompetencer indenfor machine learning til at genkende mønstre i store dataset.

I første omgang vil virksomheden udvide staben med to kvantefysikere, Jeppe Detlevsen samt Emil Kozuch.

Serios Verifys software og rådgivning benyttes af blandt andet Alm. Brand, Telia og Aller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.