Artikel top billede

Spotify tester højere priser i Skandinavien: Kæmper med at tjene penge

Den svenske musik-streamingtjeneste Spotify planlægger at forhøje prisen i de tre skandinaviske lande i et forsøg på tjene flere penge.

Hvert eneste år har den svenske musiktjeneste Spotify tabt flere og flere penge på hver enkelt kunde.

Det vil selskabet nu forsøge at ændre ved at hæve prisen, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

I første omgang er det kunderne i Danmark, Sverige og Norge der får lov til at betale en højere pris for deres abonnement. Hvis det viser sig at være en succes vil selskabet rulle prisstigningen ud til resten af verden.

Læs også: Spotify rammer 100 millioner betalende brugere som den første musikstreamingtjeneste i verden

Det svenske tech-selskab tjente i 2015 omkring 52 danske kroner per kunde. Men det er faldet stødt over de senere år og i 2018 lød indtjeningen per kunde på omkring 37 danske kroner.

Bloomberg har talt med kilder tæt på processen, der fortæller, at prisen kommer til at stige med omkring 13 procent.

Spotify er i dag den ubestridte største musik-streamingtjeneste på markedet med 108 millioner betalende kunder verden over.

Læs også: Spotify øger antallet af betalende brugere med 30 procent: Har nu 108 millioner brugere på verdensplan

Den nærmeste konkurrent er Apple Music der har omkirng 60 millioner betalende kunder.

Ifølge Bloomberg vurderer den svenske musiktjeneste, at markedet for betalende streming-kunder er på en milliard brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.