Artikel top billede

Medarbejderne er din største sårbarhed: Sonja lever af at sende phishing-mails til sine kolleger i Ørsted

Podcast: De fleste cybertrusler kommer ind via virksomhedens hovedindgang og sætter sig direkte foran skærmen. Sonja Beijnevelds opgave hos Ørsted er at få alle - fra menige til direktion - til at opføre sigi digital sikkert. Uden at blive 'den sure', der indfører forbud. Hør her hvordan.

De fleste cybertrusler kommer ind via virksomhedens hovedindgang og sætter sig direkte foran skærmen.

Hvis du ikke allerede har gættet det, så taler vi om medarbejderne.

For selv efter tusindvis af artikler om it-sikkerhed, oplæg og awareness-kurser de tager stadig USB-sticks med hjemmefra og klikker løs på rigtigt mange af de spændende mails, som de modtager.

Og ja, det gælder fra høj til lav: Fra kantinepersonalet, der klikker på link til tilsyneladende uskyldige undersøgelser, til direktionsmedlemmer, der som ofre for de såkaldte ”CEO frauds” overfører millioner af kroner til opfindsomme kriminelle.

Nogle af angrebene kan tages i opløbet med smarte softwareløsninger – men i sidste ende er det kollegaerne, der skal klædes på.

Hos den store energivirksomhed Ørsted er det Sonja Beijneveld, der med en stillingsbetegnelse som ”Awareness Communication Consultant” har den opgave.

Så lyt med i dette afsnit, hvor Sonja Beijneveld deler ud af sine erfaringer med at etablere opmærksomhed fra gulvet til direktionsgangen - uden at du ender som den sure it-mand med skabet fuld af forbud.

Dette er fjerde episode af Security Central. Du kan finde en oversigt over alle episoderne her.

Værter er chefredaktør for Computerworld, Lars Jacobsen og Thomas Damsgaard, Head of Enterprise for Norden og Benelux hos Kaspersky.

Husk også du kan abonnere på Security Central på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.