Artikel top billede

Pumper enorme summer ind: Så meget investerer Kinas 100 største internetvirksomheder i udvikling og forskning

Ført an af Alibaba investerer de 100 største internetvirksomheder i Kina massivt i udvikling og forskning. Allerede sidste år overhalede Kina USA, og nu viser tal, at den kinesiske it-branche har øget R&D-investeringer med knap 50 procent.

I lang tid har vi været vant til, at de fleste gode ideer kommer fra USA.

Men USA's førerposition inden for innovation og ny teknologi er for alvor under beskydning fra østen.

Allerede sidste år overhalede Kina USA som det land i verden, der investerer mest i udvikling og forskning (R&D).

Udviklingen fortsætter i et voldsomt tempo inden for især den kinesiske it-branche, hvor innovationen får mere og mere næring.

I 2018 har Kinas top 100-internetvirksomheder øget deres investeringer i R&D-aktiviteter med lidt over 45 procent i forhold til 2017.

Samlet har de 100 virksomheder, der føres an af de kinesiske it-giganter Alibaba, Tencent og Baidu investeret knap 15 milliarder kroner i R&D, viser tal fra den kinesiske NGO Internet Society of China

Det skriver Zdnet.

Læs også: Kineserne kommer - sådan bør danske virksomheder forholde sig: "De forretningsmodeller og de brugeroplevelser, som de kinesiske firmaer tilbyder, er ekstremt sofistikerede"

Investerer mest i 5G

De 100 kinesiske internetvirksomheder kunne i 2018 samlet fremvise en omsætning på cirka 2,6 billioner kroner.

I gennemsnit kanaliserede de kinesiske it-giganter omkring 10 procent af deres omsætning over i udviklingsaktiviteter.

I alt blev der foretaget techinvesteringer i Kina for omkring 1,7 billioner kroner i 2018. Over halvdelen af disse inden for 5G-området, hvilket gør Kina til det land, der investerer mest i den nye teleteknologi.

Læs mere:

Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget

Kina overhaler USA på 5G-teknologi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.