Artikel top billede

Vil du ha’ en Tesla på taget? Nu kan du bestille et traditionelt Tesla-solcelleanlæg i Danmark - se specs her

Tesla har åbnet for forudbestilling i Danmark af et mere traditionelt solcelleanlæg i tre størrelser, hvor cellerne ligger oven på dit eget tag. De endelige danske priser er dog stadig en hemmelighed.

Amerikanske Tesla har fået masser af opmærksomhed for sine tagsten med indbyggede solceller, men selskabet tilbyder også anlæg af mere traditionelt tilsnit beregnet for huse, som allerede har et tag.

Og nu kan danske husejere også forudbestille et anlæg. Tesla har netop åbnet for et bestillingssite, hvor man for 700 kroner kan melde sig som interesseret i et anlæg i en af tre mulige størrelser.

Et ‘Small’ på 3,8 kW, som producerer 7-9 kWh pr. dag.
Et ‘Medium’ på 7,6 kW, som producerer 13-19 kWh pr. dag
Et ‘Large’ på 11,4 kW, som producerer 20-28 kWh pr. dag.

Tesla angiver på sit amerikanske site, at et hus i Alaska på mellem cirka 90 og 180 m2 kan dækkes af et anlæg størrelse ‘Small’, der dog producerer 9-12 kWh pr. dag.

Et gennemsnitligt elforbrug i et dansk parcelhus på 140 m2 med fire beboere ligger på cirka 4.970 kWh.

Hint om priser?

Danske priser er endnu ikke tilgængelige. I første omgang er der altså bare tale om, at man kan sikre sig at blive blandt de første husejere i Danmark, som får en Tesla på taget.

I øvrigt er det faktisk ikke en Tesla men derimod solpaneler produceret af Panasonic, man bestiller. Panelerne er dog udelukkende fremstillet til Tesla, og det sker ifølge nyhedssitet electrek.co på Teslas Gigafactory 2 i Buffalo.

Prisen i USA er måske et hint om, hvor de danske priser lander.
Et anlæg i størrelse ‘Small’ koster cirka 10.800 dollars inklusiv montering svarende til cirka 73.000 kroner.

I seks amerikanske stater tilbyder Tesla også en slags leje/leasing af solcelleanlægget.

I Californien koster det 65 dollars svarende til cirka 440 kroner om måneden at leje et ‘Small’.

Tesla skriver, at man til gengæld kan forvente at tjene mellem 250 og 650 dollars svarende til mellem 1.700 og 4.400 kroner om året på at producere strøm på anlægget - i Californien, altså.
Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.