Artikel top billede

Dansk fagforening vil have tvungen it-efteruddannelse: Alle bør råde over par uddannelses-uger om året

Der bør indføres obligatorisk it-efteruddannelse i Danmark, så alle it-medarbejdere hvert år kan sætte et par uger ind på en særlig uddannelses-konto, mener fagforbundet Samdata.

Det har aldrig været mere krævende at være it-medarbejdere. Og aldrig er udviklingen gået hurtigere.

Derfor vil det give god mening, hvis der indføres obligatorisk it-efteruddannelse.

Det mener formanden for it-fagforbundet Samdata/HK, Gitte Korsgaard Andreasen, i den nyeste udgave af bladet Samdata-magasinet.

Her peger hun på, at it-folkene ikke længere er ‘it-pedeller,’ men derimod det, som hun kalder for ‘teknologiske innovations-konsulenter,’ hvilket ifølge hende kræver dybere kompetencer og et andet mindset end hidtil.

“Ofte kræver de [nye] opgaver et højere abstraktionsniveau og viden om værktøjer. Den viden og det overblik kommer kun med mere uddannelse,” skriver hun.

Det er ikke ligefrem ny viden, påpeger hun. Alligevel er der ikke sket meget.

Derfor foreslår hun, at it-efteruddannelsen gøres obligatorisk på samme måde, som det er tilfældet med lønsamtaler og MUS-samtaler.

Ifølge formanden kunne en mulighed være at indføre en særlig efteruddannelseskonto.

Her kan der ‘hver år gå et par uger ind, som man selv har dispositionsret over.’

“Når kontoen tilhører den enkelte medarbejder, vil det også være en fordel for arbejdsgiverne at få sendt medarbejderne afsted løbende på kurser,” skriver hun.

Læs også: Dansk it-fagforening får ny formand efter første kampvalg nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.