Artikel top billede

(Foto: Libra)

Facebooks libra i potentiel krise: Nu vil partnere trække sig ud af samarbejdet

Flere medstiftende organisationer pønser på at trække sig ud af samarbejdet med Facebook om den kommende libra-valuta.

Tre af de 28 stiftende partnere bag Facebooks libra-kryptovaluta begynder at få kolde fødder, skriver Financial Times, som citerer unavngivne kilder.

De tre unavngivne partnere er ifølge mediet i færd med at finde veje til at distancere sig fra samarbejdetm efter at stadigt flere myndigheder har forholdt sig yderst kritisk til kryptovalutaten.

I en høring ved det amerikanske senat lød det blandt andet at Facebooks Libra-plan er "desillusioneret" og "sindssyg".

I forrige uge lød det, at EU-kommissionen er i færd med at undersøge, hvorvidt den nye digitale valuta bryder med konkurrencelovgivningen.

Se også: EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Libra-organisationen består af 28 stiftende medlemmer, heriblandt Facebook og kommercielle sværvægtere som Mastercard, Visa, Spotify, PayPal, eBay, Uber og Vodafone.

Ved Libras offentliggørelse lød det, at man ønskede at udvide partnerkredsen til 100 medlemsorganisationer.

Ifølge Facebook vil libra-valutaen debuttere i første halvår 2020.

Selskabet har dog samtidig meddelt, at det ikke vil lancere kryptovalutaen før samtlige myndigheders bekymringer er imødekommet, skriver Cnet.

Her er Facebooks Libra-plan

Facebook og de 27 medstiftere løftede i juni 2019 sløret for deres plan med libra-valutaen.

Dengang lød det blandt andet, at Facebook med libra vil ‘genopfinde penge, transformere den globale økonomi, så mennesker overalt kan leve bedre liv.’

De stiftende medlemmer er organiseret i en Schweiz-baseret paraply-organisation ’Libra Association’, der fungerer som styreorgan for den nye kryptovaluta.

Væsentligt for Facebook er, at libra vil fungere med wallet-løsningen Calibra, der er en virtuel pengepung, som bruges til at modtage, betale med eller opspare libra, og som samtidig vil være tæt knyttet til Facebook-tjenester som Messenger og WhatsApp.

Det betyder, at det er planen, at man vil kunne handle og betale og modtage penge direkte i disse to Facebook-systemer.

Det er samtidig planen, at libra bliver tilgængelig som betalingsmiddel i selv de billigste smartphones under forudsætning af, at de kan komme på nettet.

Libra vil samtidig blive knyttet til stabile og statsunderstøttede valutaer som dollaren og euroen for at undgå de enorme kursvingninger som hidtil har præget kryptovalutaer.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere