Artikel top billede

Facebooks libra i potentiel krise: Nu vil partnere trække sig ud af samarbejdet

Flere medstiftende organisationer pønser på at trække sig ud af samarbejdet med Facebook om den kommende libra-valuta.

Tre af de 28 stiftende partnere bag Facebooks libra-kryptovaluta begynder at få kolde fødder, skriver Financial Times, som citerer unavngivne kilder.

De tre unavngivne partnere er ifølge mediet i færd med at finde veje til at distancere sig fra samarbejdetm efter at stadigt flere myndigheder har forholdt sig yderst kritisk til kryptovalutaten.

I en høring ved det amerikanske senat lød det blandt andet at Facebooks Libra-plan er "desillusioneret" og "sindssyg".

I forrige uge lød det, at EU-kommissionen er i færd med at undersøge, hvorvidt den nye digitale valuta bryder med konkurrencelovgivningen.

Se også: EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Libra-organisationen består af 28 stiftende medlemmer, heriblandt Facebook og kommercielle sværvægtere som Mastercard, Visa, Spotify, PayPal, eBay, Uber og Vodafone.

Ved Libras offentliggørelse lød det, at man ønskede at udvide partnerkredsen til 100 medlemsorganisationer.

Ifølge Facebook vil libra-valutaen debuttere i første halvår 2020.

Selskabet har dog samtidig meddelt, at det ikke vil lancere kryptovalutaen før samtlige myndigheders bekymringer er imødekommet, skriver Cnet.

Her er Facebooks Libra-plan

Facebook og de 27 medstiftere løftede i juni 2019 sløret for deres plan med libra-valutaen.

Dengang lød det blandt andet, at Facebook med libra vil ‘genopfinde penge, transformere den globale økonomi, så mennesker overalt kan leve bedre liv.’

De stiftende medlemmer er organiseret i en Schweiz-baseret paraply-organisation ’Libra Association’, der fungerer som styreorgan for den nye kryptovaluta.

Væsentligt for Facebook er, at libra vil fungere med wallet-løsningen Calibra, der er en virtuel pengepung, som bruges til at modtage, betale med eller opspare libra, og som samtidig vil være tæt knyttet til Facebook-tjenester som Messenger og WhatsApp.

Det betyder, at det er planen, at man vil kunne handle og betale og modtage penge direkte i disse to Facebook-systemer.

Det er samtidig planen, at libra bliver tilgængelig som betalingsmiddel i selv de billigste smartphones under forudsætning af, at de kan komme på nettet.

Libra vil samtidig blive knyttet til stabile og statsunderstøttede valutaer som dollaren og euroen for at undgå de enorme kursvingninger som hidtil har præget kryptovalutaer.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.