Artikel top billede

EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

EU Kommissionen er ved at forberede en undersøgelse af Facebooks kommende kryptovaluta Libra. EU frygter Facebook kan misbruge sin position på markedet.

Allerede inden Facebook har lanceret sin bebuddet kryptovaluta, Libara, har EU Kommissionen sat gang i en undersøgelse.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg, der har talt med kilder i kommissionen der kender til undersøgelsen.

Kommissionen skal angiveligt undersøge “konkurrencebegrænsende opførsel” for at sikre, at Facebook ikke udelukker andre konkurrenter.

Både EU Kommissionen og Facebook har afvist at kommentere på muligheden for en kommende EU-undersøgelse. Men Facebook har tidligere lovet at tilfredsstille alle lovgivere inden man går i luften med den digitale valuta.

Læs også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"

Det er bare to måneder siden Facebook lancerede sin kommende kryptovaluta, der allerede har været udsat for massiv kritik allerede inden den er lanceret.

Flere politikere i Mark Zuckerbergs eget hjemland USA har også kritiseret tiltaget.

"Facebook har gennem skandale efter skandale demonstreret, at det ikke fortjener vores tillid. Det ville være sindssygt at give dem en chance for at eksperimentere med folks bankkonti," lød det ifølge CNBC fra den demokratiske senator Sherrod Brown.

Også politikere fra det republikanske parti har kritiseret planerne efter Facebooks mange skandalesager.

Læs også: Svindel med Facebooks libra-valuta florerer på nettet - og på Facebooks egne sider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere