Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei forhandler med Rusland om at installere russisk styresystem på Huawei-tablets

Kinesiske Huawei drøfter muligheden for at installere russisk styresystem på flere hundrede tusinder tablet-computere.

Kinesiske Huawei forhandler med den russiske regering om installationen af det russiske styresystem Aurora på 360.000 Huawei-tablet-computere.

De skal anvendes til den kommende russiske folketælling, som skal finde sted i 2020, skriver Reuters.

Der er tale om et pilotprojekt for Huawei, der er i fuld gang med at undersøge alternativer til Android, som selskabet ellers anvender i stor stil.

Det skyldes den usikkerhed, der er opstået i kølvandet på USA’s kølnede forhold til Kina, som blandt andet har ført til, at Huawei for tiden er blevet placeret på en såkaldt entity liste.

Det betyder, at Huawei reelt risikerer at blive afskåret fra at handle med amerikanske selskaber.

Det kan du læse mere om her: Trump fortsætter med at holde Huawei i jerngreb - se, hvad det kan betyde for din smartphone i fremtiden

“Det er et pilotprojekt. Vi betragter det som første skridt i arbejdet med at lancere det russiske styresystem på Huawei-enheder,” siger en anonym Huawei-talsmand til Reuters.

Fra russisk side meddeler man, at Huawei er ‘interesseret’ i projektet med at installlere det russiske styresystem på de 360.000 computere, der skal anvendes til folketællingen i august 2020.

Ifølge en russisk talsmand har Huawei allerede fremvist eksempler på, hvordan Aurora vil arte sig på Huawei-computere.

Aurora ejes af det statslige russiske teleselskab Rostelecom.

“Der overvejes for tiden forskellige samarbejdsmuligheder med Huawei,” meddeler Rostelecom, som ikke vil komme med flere detaljer umiddelbart.

Læs også: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.