Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei forhandler med Rusland om at installere russisk styresystem på Huawei-tablets

Kinesiske Huawei drøfter muligheden for at installere russisk styresystem på flere hundrede tusinder tablet-computere.

Kinesiske Huawei forhandler med den russiske regering om installationen af det russiske styresystem Aurora på 360.000 Huawei-tablet-computere.

De skal anvendes til den kommende russiske folketælling, som skal finde sted i 2020, skriver Reuters.

Der er tale om et pilotprojekt for Huawei, der er i fuld gang med at undersøge alternativer til Android, som selskabet ellers anvender i stor stil.

Det skyldes den usikkerhed, der er opstået i kølvandet på USA’s kølnede forhold til Kina, som blandt andet har ført til, at Huawei for tiden er blevet placeret på en såkaldt entity liste.

Det betyder, at Huawei reelt risikerer at blive afskåret fra at handle med amerikanske selskaber.

Det kan du læse mere om her: Trump fortsætter med at holde Huawei i jerngreb - se, hvad det kan betyde for din smartphone i fremtiden

“Det er et pilotprojekt. Vi betragter det som første skridt i arbejdet med at lancere det russiske styresystem på Huawei-enheder,” siger en anonym Huawei-talsmand til Reuters.

Fra russisk side meddeler man, at Huawei er ‘interesseret’ i projektet med at installlere det russiske styresystem på de 360.000 computere, der skal anvendes til folketællingen i august 2020.

Ifølge en russisk talsmand har Huawei allerede fremvist eksempler på, hvordan Aurora vil arte sig på Huawei-computere.

Aurora ejes af det statslige russiske teleselskab Rostelecom.

“Der overvejes for tiden forskellige samarbejdsmuligheder med Huawei,” meddeler Rostelecom, som ikke vil komme med flere detaljer umiddelbart.

Læs også: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere