Artikel top billede

Facebooks data-indsamling kan være på vej i tysk Højesteret

De tyske konkurrencemyndigheder tager sag om Facebooks indsamling af data for den tyske højesteret. Det sker efter, at Facebook netop har vundet en ankesag.

Der foregår lige nu en større kamp om Facebooks data-indsamlingsmetoder i vores naboland Tyskland.

Facebook blev mandag frikendt for en række restriktioner i forhold til den måde, selskabet indsamler data om tyske Facebook-brugere på.

Afgørelsen betyder, at Facebook ikke behøver at rette sig efter de restriktioner, som de tyske konkurrencemyndigheder ellers havde pålagt selskabet.

Men de tyske konkurrencemyndigheder giver ikke op her, der nu vil tage sagen videre til den tyske højesteret.

Det skriver Reuters.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber

Ifølge de tyske konkurrencemyndigheder har Facebook udnyttet selskabets dominerende markedsposition i forhold til at indsamle information om brugere uden deres accept.

"Vi er overbevist om, at vi kan tage regulatoriske skridt under den gældende konkurrencelovgivning," lyder det fra Andreas Mundt, direktør hos de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt.

Ind til videre behøver Facebook altså ikke at ændre sine metoder, når det kommer til indsamlingen af data om tyske brugere, før der ligger en endelig afgørelse fra den tyske højesteret.

Facebook er især blevet kritiseret for at sammenkøre brugerdata fra Facebook-virksomhederne WhatsApp og Instagram med Facebooks egne data.

Facebook afviser at kommentere sagen over for Reuters.

Læs også: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere