Artikel top billede

Facebooks data-indsamling kan være på vej i tysk Højesteret

De tyske konkurrencemyndigheder tager sag om Facebooks indsamling af data for den tyske højesteret. Det sker efter, at Facebook netop har vundet en ankesag.

Der foregår lige nu en større kamp om Facebooks data-indsamlingsmetoder i vores naboland Tyskland.

Facebook blev mandag frikendt for en række restriktioner i forhold til den måde, selskabet indsamler data om tyske Facebook-brugere på.

Afgørelsen betyder, at Facebook ikke behøver at rette sig efter de restriktioner, som de tyske konkurrencemyndigheder ellers havde pålagt selskabet.

Men de tyske konkurrencemyndigheder giver ikke op her, der nu vil tage sagen videre til den tyske højesteret.

Det skriver Reuters.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber

Ifølge de tyske konkurrencemyndigheder har Facebook udnyttet selskabets dominerende markedsposition i forhold til at indsamle information om brugere uden deres accept.

"Vi er overbevist om, at vi kan tage regulatoriske skridt under den gældende konkurrencelovgivning," lyder det fra Andreas Mundt, direktør hos de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt.

Ind til videre behøver Facebook altså ikke at ændre sine metoder, når det kommer til indsamlingen af data om tyske brugere, før der ligger en endelig afgørelse fra den tyske højesteret.

Facebook er især blevet kritiseret for at sammenkøre brugerdata fra Facebook-virksomhederne WhatsApp og Instagram med Facebooks egne data.

Facebook afviser at kommentere sagen over for Reuters.

Læs også: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere