TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Tradeshift retter op på pinlig affære: Er ikke længere under tvangsopløsning

Den danske afdeling af Tradeshift har gennem næsten en uge været under tvangsopløsning. Men nu er det blevet rettet op på, hvad virksomheden betegner som "en pinlig affære".

Det danske fintech-selskab har langt om længe fået styr på en særdeles pinlig affære, som selskabet har været rodet ud i knap en uges tid.

For tidligere på måneden kom det frem, at selskabets danske afdeling har stået opført som ”under opløsning” i det centrale virksomhedsregister, CVR.

Nu er prædikatet dog blevet fjernet fra cvr, skriver Finans.

Afleverede regnskab for sent

Hele affæren skyldes, at den danske afdeling hverken afleverede sit regnskab for 2018 til tiden, eller reagerede på en rykker fra Erhvervsstyrelsen, som selskabet modtog i sin eboks i juni.

Men nu har Tradeshift ifølge Finans indleveret sit 2018-regnskab, hvor selskabet samtidig har fået tilført 10 millioner kroner.

”Vi har indsendt vores årsrapport som krævet og toppet kapitalen op. Danmark er primært udviklingscenter og support/professional services. Så det danske selskab vil konstant have kapitalbehov fra moderselskabet,” skriver Mikkel Hippe Brun, medstifter af Tradeshift, i en mail til Finans.

Regnskabet skulle have indleveret senest den 31. maj, og Mikkel Hippe Brun betegnede for nylig sagen som pinlig.

“Det er en pinlig affære for os. Hvis man ikke afleverer regnskab til tiden, får man en besked fra Erhvervsstyrelsen om at gøre det. Den besked har vi overset i vores e-Boks, og når det sker, bliver man sendt til tvangsopløsning. Vi har ikke haft styr på processerne internt. Det er der ved at blive rettet op på,” sagde Mikkel Hippe Brun ifølge Finans.

Læs også: Tradeshift i Danmark under tvangsopløsning på grund af sløseri: “En pinlig affære for os”