Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Tradeshift retter op på pinlig affære: Er ikke længere under tvangsopløsning

Den danske afdeling af Tradeshift har gennem næsten en uge været under tvangsopløsning. Men nu er det blevet rettet op på, hvad virksomheden betegner som "en pinlig affære".

Det danske fintech-selskab har langt om længe fået styr på en særdeles pinlig affære, som selskabet har været rodet ud i knap en uges tid.

For tidligere på måneden kom det frem, at selskabets danske afdeling har stået opført som ”under opløsning” i det centrale virksomhedsregister, CVR.

Nu er prædikatet dog blevet fjernet fra cvr, skriver Finans.

Afleverede regnskab for sent

Hele affæren skyldes, at den danske afdeling hverken afleverede sit regnskab for 2018 til tiden, eller reagerede på en rykker fra Erhvervsstyrelsen, som selskabet modtog i sin eboks i juni.

Men nu har Tradeshift ifølge Finans indleveret sit 2018-regnskab, hvor selskabet samtidig har fået tilført 10 millioner kroner.

”Vi har indsendt vores årsrapport som krævet og toppet kapitalen op. Danmark er primært udviklingscenter og support/professional services. Så det danske selskab vil konstant have kapitalbehov fra moderselskabet,” skriver Mikkel Hippe Brun, medstifter af Tradeshift, i en mail til Finans.

Regnskabet skulle have indleveret senest den 31. maj, og Mikkel Hippe Brun betegnede for nylig sagen som pinlig.

“Det er en pinlig affære for os. Hvis man ikke afleverer regnskab til tiden, får man en besked fra Erhvervsstyrelsen om at gøre det. Den besked har vi overset i vores e-Boks, og når det sker, bliver man sendt til tvangsopløsning. Vi har ikke haft styr på processerne internt. Det er der ved at blive rettet op på,” sagde Mikkel Hippe Brun ifølge Finans.

Læs også: Tradeshift i Danmark under tvangsopløsning på grund af sløseri: “En pinlig affære for os”Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.