Artikel top billede

Google kommer til at betale 1,3 milliarder kroner i forlig om lovovertrædelser på YouTube

Google-ejeren Alphabet kommer til at lægge op mod 1,3 milliarder kroner på bordet for at lægge stor sag om mindreåriges privatliv på YouTube i graven.

Google-ejeren Alphabet vil betale op mod 200 milloner dollar - godt 1,3 milliarder kroner - i et forlig med de amerikanske myndigheder om en række overtrædelser på YouTube, som Google ejer.

Ifølge flere amerikanske medier vil Google og de amerikanske myndigheder først offentliggøre forliget om nogle dage.

Alphabet indgår forliget med amerikanske Federal Trade Commission for at undgå, at sagen udvikler sig.

Indsamlet data på mindreårige

Det drejer sig om overtrædelser af den amerikanske lov Childrens Online Privacy Protection Rule, der sigter mod at beskytte mindreåriges data mod at blive indsamlet og udnyttet.

Ifølge Reuters har Google indsamlet børns persondata fra YouTube uden at indhente tilladelse fra deres forældre.

Der er ifølge mediet tale om den største bøde nogensinde for overtrædelse af den pågældende amerikanske lov.

Forliget kommer netop som Google har lanceret YouTubeKids, som ifølge Google rummer et sikkert miljø for børn til at ‘udforske deres interesser og nysgerrighed, mens forældrene får værktøjer til at håndtere oplevelsen for deres børn.’

Flere amerikanske interesseorganisationer og politikere mener, at beløbs-størrelsen på de omkring 200 millioner dollar er alt for lav, når man tager den gevinst, som Google har høstet, med i betragtningerne.

Læs også:

Annoncører trækker sig fra YouTube efter pædofiliskandale

Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere