Google kommer til at betale 1,3 milliarder kroner i forlig om lovovertrædelser på YouTube

Google-ejeren Alphabet kommer til at lægge op mod 1,3 milliarder kroner på bordet for at lægge stor sag om mindreåriges privatliv på YouTube i graven.

Google-ejeren Alphabet vil betale op mod 200 milloner dollar - godt 1,3 milliarder kroner - i et forlig med de amerikanske myndigheder om en række overtrædelser på YouTube, som Google ejer.

Ifølge flere amerikanske medier vil Google og de amerikanske myndigheder først offentliggøre forliget om nogle dage.

Alphabet indgår forliget med amerikanske Federal Trade Commission for at undgå, at sagen udvikler sig.

Indsamlet data på mindreårige
Det drejer sig om overtrædelser af den amerikanske lov Childrens Online Privacy Protection Rule, der sigter mod at beskytte mindreåriges data mod at blive indsamlet og udnyttet.

Ifølge Reuters har Google indsamlet børns persondata fra YouTube uden at indhente tilladelse fra deres forældre.

Der er ifølge mediet tale om den største bøde nogensinde for overtrædelse af den pågældende amerikanske lov.

Forliget kommer netop som Google har lanceret YouTubeKids, som ifølge Google rummer et sikkert miljø for børn til at ‘udforske deres interesser og nysgerrighed, mens forældrene får værktøjer til at håndtere oplevelsen for deres børn.’

Flere amerikanske interesseorganisationer og politikere mener, at beløbs-størrelsen på de omkring 200 millioner dollar er alt for lav, når man tager den gevinst, som Google har høstet, med i betragtningerne.

Læs også:

Annoncører trækker sig fra YouTube efter pædofiliskandale

Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.