Artikel top billede

Google kommer til at betale 1,3 milliarder kroner i forlig om lovovertrædelser på YouTube

Google-ejeren Alphabet kommer til at lægge op mod 1,3 milliarder kroner på bordet for at lægge stor sag om mindreåriges privatliv på YouTube i graven.

Google-ejeren Alphabet vil betale op mod 200 milloner dollar - godt 1,3 milliarder kroner - i et forlig med de amerikanske myndigheder om en række overtrædelser på YouTube, som Google ejer.

Ifølge flere amerikanske medier vil Google og de amerikanske myndigheder først offentliggøre forliget om nogle dage.

Alphabet indgår forliget med amerikanske Federal Trade Commission for at undgå, at sagen udvikler sig.

Indsamlet data på mindreårige

Det drejer sig om overtrædelser af den amerikanske lov Childrens Online Privacy Protection Rule, der sigter mod at beskytte mindreåriges data mod at blive indsamlet og udnyttet.

Ifølge Reuters har Google indsamlet børns persondata fra YouTube uden at indhente tilladelse fra deres forældre.

Der er ifølge mediet tale om den største bøde nogensinde for overtrædelse af den pågældende amerikanske lov.

Forliget kommer netop som Google har lanceret YouTubeKids, som ifølge Google rummer et sikkert miljø for børn til at ‘udforske deres interesser og nysgerrighed, mens forældrene får værktøjer til at håndtere oplevelsen for deres børn.’

Flere amerikanske interesseorganisationer og politikere mener, at beløbs-størrelsen på de omkring 200 millioner dollar er alt for lav, når man tager den gevinst, som Google har høstet, med i betragtningerne.

Læs også:

Annoncører trækker sig fra YouTube efter pædofiliskandale

Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere