Danske Daniel Korski var rådgiver for den britiske premierminister: I dag kæmper han for offentlige it-kontrakter til iværksættere

I Danmark bør vi designe de offentlige udbud, så det bliver lettere for iværksættere at udfordre konsulenthuse som KMD, NNIT og Netcompany. Det mener danske Daniel Korski, der i dag er iværksætter, men tidligere har var været særlig rådgiver for den tidligere britiske premierminister David Cameron og har rådgivet den afghanske regering om narkotikabekæmpelse.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Få historien om, hvordan danske Daniel Korski gik fra at være særlig rådgiver for den tidligere britiske premierminister David Cameron til at blive iværksætter
  • Få forklaringen på, hvorfor Daniel Korski mener, at det er afgørende, at startups også kan komme til fadet i de offentlige udbud
  • Få Daniel Korskis bud på, hvordan man kan strikke udbudsprocesserne sammen, så danske startups får lettere ved at byde på offentlige it-kontrakter
  • Hør hvordan Daniel Korskis engelske firma, Public, forbereder sig på brexit.
1.645
8:15 min
I dag bliver de fleste offentlige it-løsninger udviklet af store it-huse, som eksempelvis KMD, NNIT og Netcompany.

Men det ønsker den danske iværksætter og investor Daniel Korski at ændre på.

Det er ifølge ham helt afgørende, at mindre og mere innovative selskaber også kommer til fadet, hvis den offentlige sektor skal levere innovative løsninger på niveau med dem, der bliver udviklet til forbrugerne og den private sektor.

“Digitaliseringen i den offentlige sektor i Danmark er langt bedre end i mange andre lande, men alligevel halter kvaliteten af løsningen ofte langt bagefter det, som vi kender fra den private sektor,” siger han, da Computerworld møder ham en lummer sensommer dag i august til konferencen Digital Frontrunner i Vega i København.

Var rådgiver for premierminister
Daniel Korski er i dag medstifter og administrerende direktør for det ny-startede venturekapitalfirma Public.

For få år siden var der dog ikke meget, der tydede på, at danske Daniel Korski skulle springe ud som iværksætter i den internationale it-branche.

Dengang havde han et prestigefyldt job, som særlig rådgiver for den britiske premierminister David Cameron. I perioden 2013 til 2016 havde han sin daglige gang i Downing Street nummer 10 og stod i spidsen for et team

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"

0 Premium-indhold

Skal du købe ny pc? Her er efterårets bedste bærbare til prisen

0 Premium-indhold

Opfinderen af programmet Matematikfessor stopper fem måneder efter million-salg: “Nu tager jeg tager al min erfaring og går ud i intetheden med den”

0 Premium-indhold

Datatilsynet ændrer i vigtig GDPR-vejledning til DPO'er efter tilsyns-besøg: Retter op på flere år gamle uklarheder

0 Premium-indhold

Kundeflugt fortsætter hos TDC: Har mistet 41.000 tv-kunder på tre måneder


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.