Artikel top billede

Tusindvis af Telenor-kunder hacket: Nu bliver de stjålne data brugt til at hverve nye Tre-kunder

Mere end 30.000 Telenor-kunder i Sverige har fået lækket personfølsomme data. Efterfølgende er datablevet anvendt til at hverve nye kunder hos Teleselskabet Tre.

Mere end 30.000 svenske Telenor-kunder fik lænset personfølsomme oplysninger i begyndelsen af september.

Efter fadæsen viser det sig, at teleselskabet Tre i Sverige anvender de lækkede data til at hverve nye kunder, skriver vores søstermedie, Computersweden.

Fredag 7. september opdagede den svenske gren af Telenor, at i 32.087 kunder oplysninger blev lænset ud af koncernens salgssystem.

Ifølge mediets oplysninger er login-oplysninger knyttet til en brugerkonto blev anvendt til at støvsuge systemet for kundedata.

En uge efter senere skriver mediet, at de lækkede oplysninger nu anvendes af et telemarketingfirma, Abonnera Sverige AB, til at kapre nye kunder til Tre.

Teleselskabet Tres kommunikationschef, Mårten Lundberg, fortæller, at samarbejdet med Abonnera Sverige blev opsagt med øjeblikkelig virkning, da oplysningernes kilde blev kendt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Abonnera Sverige AB eller dennes partnerselskab Sverige AB.

Hos Telenor Sverige undersøger man fortsat, hvordan en brugerkonto med loginoplysninger kunne misbruges via systemets søgefunktion.

Selve datalækket blev fundet efter seks måneders frekvensanalyse af søgefunktionen.

Læs også: Telenor bortviser chef og tre sælgere i Danmark efter stort fupnummer: Har udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper og snydt svage kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.