Artikel top billede

Telenor bortviser chef og tre sælgere i Danmark efter stort fupnummer: Har udleveret mobiltelefoner til kriminelle grupper og snydt svage kunder

En Telenor-butik i Hundige danner rammen om en opsigtsvækkende sag, der har ramt et af Danmarks største teleselskaber. Her har sælgere solgt flere abonnementer til svage og ældre kunder, ligesom der er udleveret et ukendt antal dyre mobiltelefoner og sim-kort til kriminelle grupper.

Norske Telenor, der er et af de største teleselskaber i Danmark, har siden slutningen af juli bortvist en chef og tre sælgere i Danmark.

Det sker som følge af, at flere kunder er blevet narret til at betale for flere abonnementer, end de har behov for, samt kriminelle grupper har fået udleveret et ukendt antal dyre telefoner, sim-kort og andet udstyr.

Det er sket ved hjælp af falsk billed-id.

Det skriver Ekstra Bladet, der også beskriver, hvordan Telenors egne undersøgelser har vist, at det er personer fra Rumænien, der har haft et tæt samarbejde med de pågældende Telenor-medarbejdere.

Læs også: Tjek tallene: Så mange GB downloader danskerne hver måned

Flere butikschefer er suspenderet

Det store fupnummer tager sit udspring i Bilka i Hundige, hvor Telenor har lejet sig ind.

Her har flere af de pågældende medarbejdere over for ledelsen erkendt, at de igennem længere tid har overtrådt selskabets regler for brug af billed-id, ligesom de også erkender systematisk at have solgt abonnementer ved at udnytte uvidenhed hos ældre og svage kunder.

Ifølge Ekstra Bladet er teleselskabet nu ved at undersøge om lignende fupnumre har fundet sted andre steder på Sjælland.

Det har resulteret i, at yderligere to Telenor-butikschefer på Sjælland er blevet er suspenderet, ifølge Ekstra Bladets kilder.

Læs også: Telenor og Telia går i luften med 5G-netværk i Danmark: Her er de første masterPremium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.