Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Dansker bliver topchef for Oracle i Japan: "Mine ledelsesevner kommer virkelig på prøve"

Oracle Open World, San Francisco: Kenneth Johansen fortsætter med at kravle opad den internationale karrierestige hos Oracle. Danskeren skifter nu topchef-jobbet i Tyskland ud med en lignende stilling i Japan. Men det store jobskifte kommer med en pris. "Det jeg får ud af jobbet personligt, skal kunne opveje de ting, jeg går glip af i familien," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvordan danske Kenneth Johansen er blevet topchef for Oracle i Japan
  • Læs hvilke udfordringer jobbet giver for Kenneth Johansens familieliv
  • Bliv klogere på Oracle-bossens karriere
  • Find ud af hvorfor det nye job stiller særligt store krav til danskerens ledelsesmetoder
  • Indsigt i hvad Kenneth Johansen har måtte opgive på familiefronten for at satse på sin karriere
1.675
8:30 min
Kenneth Johansen har landet et nyt internationalt topjob.

Danskeren, der i 2017 blev øverste chef for den amerikanske it-virksomhed i Tyskland, flytter igen - og denne gang er det til mere eksotiske himmelstrøg.

1. september tiltrådte Kenneth Johansen i stillingen som topchef for Oracle i Japan, som blot den anden udlænding i selskabets historie.

I Japan får danskeren ansvaret for omkring 2.700 medarbejdere.

Jobskiftet giver visse udfordringer på familiefronten, da familien, som omfatter fire børn på henholdsvis 9, 15, 16 og 18 år, skal organiseres på en ny måde.

Alligevel slår Kenneth Johansen fast, at han ikke ville forspilde chancen for at stå i spidsen for et af it-mastodontens største markeder uden for USA.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter fem års ejerskab: Sentia Danmark skiller sig af med datacenter for at fokusere på cloud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum


Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?"
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.