Artikel top billede

Google bøjer sig for nye EU-regler: Vil nu ændre sine søgeresultater i Frankrig

De franske Google-brugere skal forberede sig på, at deres søgeresultater nu bliver ændret. Det sker efter, at landet som de første har valgt at gøre EU's nye copyright-regler til lov.

EU’s nye copyright-direktiv betyder nu, at Google må ændre i sine søgeresultater på det franske marked.

Det oplyser Google Frankrig i et blogindlæg.

Frankrig er ifølge mediet Politico det første europræiske land, der har valgt at implementere de nye copyright-regler i sin lovgivning.

Læs også: EU vedtager endegyldigt omstridt copyright-direktiv

Medier håbede på betaling

Med de nye regler var det de franske mediers håb, at de kunne få Google til at betale for at vise dele af mediernes artikler i søgeresultaterne.

Men i stedet for at betale, oplyser Google på sin blog, at selskabet helt har fravalgt at vise uddrag fra artiklerne i sine søgeresultater.

”Når vi præsenterer nyheder i søgeresultaterne viser vi overskriften, der linker direkte til en relevant nyhedsside. Men derudover viser vi også et kort uddrag af artiklen, hvor i der indgår få linjer tekst og et lille billede,” skriver Google og fortsætter:

”Når den franske lov træder i kraft vil vi Frankrig ikke længere vise uddraget med mindre mediet har givet os instruktioner om det.”

Principielt spørgsmål

Richard Gingras, der er chef for Googles nyheds-afdeling, oplyser i et separat blogindlæg, at Google af principielle årsager ikke ønsker at betale medierne for at lade dem indgå i søgeresutaterne.

”Vi accepterer ikke, at folk kan betale for at blive en del af vores søgeresultater. Vi sælger annoncer og ikke søgeresultater, og hver eneste annonce på Google er klaret markeret som en annonce. Det er også årsagen til, at vi heller ikke betaler medier for at folk klikker på deres link i søgeresultaterne,” skriver Google-chefen.

Læs også: Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.