Google bøjer sig for nye EU-regler: Vil nu ændre sine søgeresultater i Frankrig

De franske Google-brugere skal forberede sig på, at deres søgeresultater nu bliver ændret. Det sker efter, at landet som de første har valgt at gøre EU's nye copyright-regler til lov.

EU’s nye copyright-direktiv betyder nu, at Google må ændre i sine søgeresultater på det franske marked.

Det oplyser Google Frankrig i et blogindlæg.

Frankrig er ifølge mediet Politico det første europræiske land, der har valgt at implementere de nye copyright-regler i sin lovgivning.

Læs også: EU vedtager endegyldigt omstridt copyright-direktiv

Medier håbede på betaling
Med de nye regler var det de franske mediers håb, at de kunne få Google til at betale for at vise dele af mediernes artikler i søgeresultaterne.

Men i stedet for at betale, oplyser Google på sin blog, at selskabet helt har fravalgt at vise uddrag fra artiklerne i sine søgeresultater.

”Når vi præsenterer nyheder i søgeresultaterne viser vi overskriften, der linker direkte til en relevant nyhedsside. Men derudover viser vi også et kort uddrag af artiklen, hvor i der indgår få linjer tekst og et lille billede,” skriver Google og fortsætter:

”Når den franske lov træder i kraft vil vi Frankrig ikke længere vise uddraget med mindre mediet har givet os instruktioner om det.”

Principielt spørgsmål
Richard Gingras, der er chef for Googles nyheds-afdeling, oplyser i et separat blogindlæg, at Google af principielle årsager ikke ønsker at betale medierne for at lade dem indgå i søgeresutaterne.

”Vi accepterer ikke, at folk kan betale for at blive en del af vores søgeresultater. Vi sælger annoncer og ikke søgeresultater, og hver eneste annonce på Google er klaret markeret som en annonce. Det er også årsagen til, at vi heller ikke betaler medier for at folk klikker på deres link i søgeresultaterne,” skriver Google-chefen.

Læs også: Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.