Artikel top billede

Google bøjer sig for nye EU-regler: Vil nu ændre sine søgeresultater i Frankrig

De franske Google-brugere skal forberede sig på, at deres søgeresultater nu bliver ændret. Det sker efter, at landet som de første har valgt at gøre EU's nye copyright-regler til lov.

EU’s nye copyright-direktiv betyder nu, at Google må ændre i sine søgeresultater på det franske marked.

Det oplyser Google Frankrig i et blogindlæg.

Frankrig er ifølge mediet Politico det første europræiske land, der har valgt at implementere de nye copyright-regler i sin lovgivning.

Læs også: EU vedtager endegyldigt omstridt copyright-direktiv

Medier håbede på betaling

Med de nye regler var det de franske mediers håb, at de kunne få Google til at betale for at vise dele af mediernes artikler i søgeresultaterne.

Men i stedet for at betale, oplyser Google på sin blog, at selskabet helt har fravalgt at vise uddrag fra artiklerne i sine søgeresultater.

”Når vi præsenterer nyheder i søgeresultaterne viser vi overskriften, der linker direkte til en relevant nyhedsside. Men derudover viser vi også et kort uddrag af artiklen, hvor i der indgår få linjer tekst og et lille billede,” skriver Google og fortsætter:

”Når den franske lov træder i kraft vil vi Frankrig ikke længere vise uddraget med mindre mediet har givet os instruktioner om det.”

Principielt spørgsmål

Richard Gingras, der er chef for Googles nyheds-afdeling, oplyser i et separat blogindlæg, at Google af principielle årsager ikke ønsker at betale medierne for at lade dem indgå i søgeresutaterne.

”Vi accepterer ikke, at folk kan betale for at blive en del af vores søgeresultater. Vi sælger annoncer og ikke søgeresultater, og hver eneste annonce på Google er klaret markeret som en annonce. Det er også årsagen til, at vi heller ikke betaler medier for at folk klikker på deres link i søgeresultaterne,” skriver Google-chefen.

Læs også: Google vinder skæbnedom ved EU-ret: ’Retten til at blive glemt’ gælder ikke globalt
IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren driftsspecialist til One Stop Moms 2

Netcompany A/S

Linux Operations Engineer

Danske Commodities A/S

Business controller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere