Artikel top billede

Danske virksomheder tøver med 5G-omstilling: Har ikke noget akut behov

Danske virksomheder haler efter deres tyske og svenske konkurrenter, når det gælder omstilling til 5G-infrastruktur.

Mens de danske teleselskabet i øjeblikket investerer massive beløb i kapløbet om den danske 5G-infrastruktur, synes danske virksomheder at lurepasse udviklingen.

For virksomhederne er det svært at øjne en nuværende business-case der ikke kan imødekommes med det nuværende 4G-mobilnetværk eller med wi-fi-løsninger, skriver Finans.dk.

Dansk Industri deler den opfattelse, men spår samtidigt, at der er udsigt til en pludselige ’ketchup-effekt’:

”Lige nu oplever vi ikke, at mange virksomheder har konkrete planer med 5G, fordi de ikke føler et akut behov. Men jeg tror, at vi vil se en ketchup-effekt, når de første virksomheder finder en case, hvor 5G enten bidrager med store effektiviseringer eller skaber nye forretningsområder,” siger Dansk Industris digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

For teleselskaberne er forventningerne i følge Ingeniørforeningens Teleråd, Michael Jensen, at det bliver virksomhederne, der bliver de vigtigste kunder i første ombæring, mens der først vil gå tre til fire år, før privatkunder for alvor spørger efter 5G-forbindelser.

Danmark står i kontrast med sine nabolande, Sverige og Tyskland, hvor interessen for 5G-mobilnetværket er så massiv, at nogle store virksomheder der investerer, for at sikre sig egne andele af 5G-spektret. Men modsat vores nabolande, har Danmark ikke nogen stor bilindustri der efterspørger 5G-infrastruktur påpeger Michael Jensen overfor mediet.

Læs også: Danske teleselskaber på vej til at skrue markant op for investeringerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.