Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Danske virksomheder tøver med 5G-omstilling: Har ikke noget akut behov

Danske virksomheder haler efter deres tyske og svenske konkurrenter, når det gælder omstilling til 5G-infrastruktur.

Mens de danske teleselskabet i øjeblikket investerer massive beløb i kapløbet om den danske 5G-infrastruktur, synes danske virksomheder at lurepasse udviklingen.

For virksomhederne er det svært at øjne en nuværende business-case der ikke kan imødekommes med det nuværende 4G-mobilnetværk eller med wi-fi-løsninger, skriver Finans.dk.

Dansk Industri deler den opfattelse, men spår samtidigt, at der er udsigt til en pludselige ’ketchup-effekt’:

”Lige nu oplever vi ikke, at mange virksomheder har konkrete planer med 5G, fordi de ikke føler et akut behov. Men jeg tror, at vi vil se en ketchup-effekt, når de første virksomheder finder en case, hvor 5G enten bidrager med store effektiviseringer eller skaber nye forretningsområder,” siger Dansk Industris digitaliseringspolitisk chef, Christian Hannibal.

For teleselskaberne er forventningerne i følge Ingeniørforeningens Teleråd, Michael Jensen, at det bliver virksomhederne, der bliver de vigtigste kunder i første ombæring, mens der først vil gå tre til fire år, før privatkunder for alvor spørger efter 5G-forbindelser.

Danmark står i kontrast med sine nabolande, Sverige og Tyskland, hvor interessen for 5G-mobilnetværket er så massiv, at nogle store virksomheder der investerer, for at sikre sig egne andele af 5G-spektret. Men modsat vores nabolande, har Danmark ikke nogen stor bilindustri der efterspørger 5G-infrastruktur påpeger Michael Jensen overfor mediet.

Læs også: Danske teleselskaber på vej til at skrue markant op for investeringerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere