Artikel top billede

(Foto: CopyrightTomas BertelsenGammel Kongevej 33ADK-1610 København VDenmarkmob. +45 4041 0560mail@tomasbertelsen.dk)

Region Hovedstaden har langt højere udgifter til it-drift end landets andre regioner: Sundhedsplatformen svarer til 770 sygeplejersker

Region Hovedstaden kunne spare 460 millioner kroner om året, hvis regionens udgifter til it-drift var på niveau med de jyske regioner.

De ekstraordinært høje udgifter til Sundhedsplatformen og andre it-systemer svarer alene i Region Hovedstanden til udgiften på 770 sygeplejersker. Det skriver Politiken.

Ifølge avisen har Region Hovedstanden langt højere it-udgifter end landets andre regioner.

Oplysningerne stammer fra en ny rapport, der sammenligner regionernes udgifter til it-drift, der er bestilt af Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner. Rapporten viser, at it-drift udgør 2,7 procent af driftsudgifterne i Region Hovedstaden, mens it-driften kun udgør 1,6 procent i de jyske regioner.

Regionen Hovedstaden angiver ifølge rapporten ekstraordinære udgifter til Sundhedsplatformen, som en af årsagerne til forskellen på udgiftsniveauet.

Hvis Region Hovedstaden havde samme udgifter til it-drift, som de jyske regioner, ville man i hovedstaden have 460 millioner ekstra at gøre godt med, hvilket altså ifølge Politiken svarer til 770 sygeplejersker.

Ifølge Politiken overvejer Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen dog ikke at udskifte Sundhedsplatformen af den grund.

”Det ville være dejligt med flere sygeplejersker, men de sygeplejersker vil ikke kunne skabe bedre sammenhæng i behandlingen og hjælpe patienterne bedre på vej, hvis ikke de har et it-system, som kan hjælpe dem,” siger hun til Politiken.

Læs også:
Sundhedsplatformen skulle erstatte 31 it-systemer - men har stadig 12 forældede it-systemer i drift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere