Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

EG-topchef: Skrappe krav til datasikkerhed og persondata presser mindre danske softwarevirksomheder til frasalg

Stigende krav fra myndighederne til datahåndtering, sikkerhed og compliance presser mange mindre softwareselskaber herhjemme til at lade sig sælge, mener EG’s topchef Mikkel Bardram.

Stigende krav til håndtering af eksempelvis persondata og it-sikkerhed får mange mindre danske it-virksomheder til at beslutte at sælge fra til store virksomheder.

Det siger EG’s topchef, Mikkel Bardram, ifølge ITWatch.

EG har selv planer om at købe kraftigt op herhjemme blandt softwareselskaberne, og han siger til mediet, at EG som større virksomhed ‘kan tilbyde’ de mindre virksomheder at stå for ‘mere kedelige ting’ som compliance og sikkerhed.

“Det bliver stadig sværere at være et lille softwarehus. Det er derfor, der er ekstra gang i den nu. Vi møder mindre softwareselskaber, der må erkende, at de ikke kan overkomme de mange nye krav længere eller bare ikke syntes, det er særligt sjovt," siger direktøren.

Martin Thorborg siger til mediet, at mange mindre softwarevirksomheder presses af deres kunder til at få styr på sikkerhed, persondata og lignende.

Læs også:

EG køber specialist-firma i Odense: Direktør og medarbejdere følger med over i EG

Så er det officielt: DXC Technology køber EG's serviceforretning - overtager 570 medarbejdere

EG solgt til amerikansk kapitalfond for milliardbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere