Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Data om flere hundrede af Forsvarets nøglepersoner har ligget frit på nettet i fem år

Personlige data på 255 ansatte i Forsvaret har været frit tilgængelige på internettet i flere år.

I flere år har personlige oplysninger som mailadresser, telefonnumre og brugernavne på 255 ansatte i Forsvaret ligget frit tilgængelige på nettet, viser en aktindsigt, som 24syv har fået i Forsvarets egen anmeldelse til Datatilsynet.

Oplysningerne har været frit tilgængelige på nettet fra 2014 til 2019 - altså i fem år, og i to tilfælde er de blevet tilgået af personer i USA og Holland, som ikke har haft nogen tilknytning til Forsvaret, hedder det.

Forsvaret kalder i anmeldelsen til Datatilsynet selv lækket for en ‘sikkerhedsbrist´.’

It-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS siger til 24syv, at oplysningerne blandt andet kan anvendes af hackere til at fremstå ‘mere troværdige’ i tilfælde af cyberangreb på Forsvaret.

Læs også:

Kendt hackergruppe angreb højtstående ansatte hos det danske forsvar privat

Elendig it-sikkerhed hos Forsvaret: Kritiske systemer kan bryde sammen ved cyberangreb

Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere