Artikel top billede

Sveriges offentlige myndigheder plages af ældgamle it-systemer: Får hård kritik fra Riksrevisionen

Fire ud af fem svenske myndigheder er ifølge en ny gennemgang fra Riksrevisionen plaget af gamle it-systemer.

Mange svenske myndigheder plages af forældede it-systemer, og det mødes nu af kritik fra den svenske Riksrevisionen.

Ifølge Riksrevisionens gennemgang gør hverken de svenske myndigheder eller den svenske regering nok for at tackle de problemer, som de forældede systemer skyldes.

De forældede systemer betyder blandt andet, at fire ud af fem af de myndigheder, der blev undersøgt i Riksrevisionens gennemgang, har svært ved at opretholde en tilstrækkelig høj it-sikkerhed i et eller flere af deres forretningskritiske systemer.

Mere end 10 procent af myndighederne svarer, at det gælder for flertallet af deres systemer.

Svært at ændre forretningsprocesser

De forældede systemer betyder blandt andet, at det er problematisk at udvikle nye tjenester og ændre myndighedernes forretningsprocesser.

Ifølge Riksrevisionen har de ansvarlige ministerier ikke viste tilstrækkelig viden om udbredelsen og konsekvenserne af de forældede it-systemer

”Det er vores vurdering, at regeringen burde have gjort mere for at informere sig selv om risiciene på dette område, og for at rette op på situationen,” siger rigsrevisor Stefan Lundgren til Riksrevisionens hjemmeside.

Riksrevionen anbefaler at regeringen tilbyder støtte til de berørte myndigheder, så de kan tackle problemer og styrke digitaliseringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.