Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Sveriges offentlige myndigheder plages af ældgamle it-systemer: Får hård kritik fra Riksrevisionen

Fire ud af fem svenske myndigheder er ifølge en ny gennemgang fra Riksrevisionen plaget af gamle it-systemer.

Mange svenske myndigheder plages af forældede it-systemer, og det mødes nu af kritik fra den svenske Riksrevisionen.

Ifølge Riksrevisionens gennemgang gør hverken de svenske myndigheder eller den svenske regering nok for at tackle de problemer, som de forældede systemer skyldes.

De forældede systemer betyder blandt andet, at fire ud af fem af de myndigheder, der blev undersøgt i Riksrevisionens gennemgang, har svært ved at opretholde en tilstrækkelig høj it-sikkerhed i et eller flere af deres forretningskritiske systemer.

Mere end 10 procent af myndighederne svarer, at det gælder for flertallet af deres systemer.

Svært at ændre forretningsprocesser

De forældede systemer betyder blandt andet, at det er problematisk at udvikle nye tjenester og ændre myndighedernes forretningsprocesser.

Ifølge Riksrevisionen har de ansvarlige ministerier ikke viste tilstrækkelig viden om udbredelsen og konsekvenserne af de forældede it-systemer

”Det er vores vurdering, at regeringen burde have gjort mere for at informere sig selv om risiciene på dette område, og for at rette op på situationen,” siger rigsrevisor Stefan Lundgren til Riksrevisionens hjemmeside.

Riksrevionen anbefaler at regeringen tilbyder støtte til de berørte myndigheder, så de kan tackle problemer og styrke digitaliseringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere