Danske fildelere sætter nyt piratskib i søen

Danske fildelere vil med foreningen Piratgruppen danne et talerør for de borgere, som ønsker fri og ureguleret deling af alt fra film og musik til software og spil. Gruppens nye hjemmeside skal i den offentlige debat fungere som modvægt til Antipiratgruppen, der omvendt peger på, at gruppen bryder loven.

En gruppe danskere vil med foreningen Piratgruppen tage kampen op mod underholdningsindustrien i debatten om fildeling og pirateri.

Den nye webside for pirater, eller fildelere, ønsker at udbrede anvendelsen af fildeling og i øvrigt skabe røre i andedammen for at rykke ved de gældende ophavsretslige regler.

- Piratgruppen er startet for at støtte alle dem, som i modstrid mod herskende opfattelser om ophavsret kopierer og spreder kultur frit, fremgår det i en beskrivelse af gruppen.

Ulovlige vejledninger?
Gruppen består af it-eksperter og jurastuderende, som ønsker fri fildeling. Den udbyder derfor hjælp og vejledninger til nybegyndere, som mangler støtte i piratland. På hjemmesiden kan man blandt andet lære at bruge fildelingtjenesterne, læse hvordan man afsikrer en dvd, konverterer filer, ligesom erfarne pirater spytter i vidensbakken.

For har du ikke prøvet en fildelingstjeneste er det på tide at komme i gang, lyder opfordringen fra Piratgruppen.

Advokater for Antipiratgruppen peger på, at piratgruppens guider til omgåelse af kopisikring er ulovlige, men piratgruppen selv mener ikke, der er noget ulovligt på siden, og går gerne i retten for sagens skyld, skriver Politiken mandag.

Grådige advokater
Ifølge piratgruppen har debatten om ophavsretten været for ensidig, og den nye hjemmeside skal ud over at være et mødested for fildelere, der ønsker menings- og ideudveksling, også være danske fildeleres ansigt udadtil.

- Antipiratgruppens grådige advokater har for længe stået uimodsagt i den offentlige debat, hedder det i præsentationen af hjemmesiden.

Ud over de mange vejledninger i hvordan man bruger forskellige fildelingstjenester og konverterer filer, får pirater i svøb også en juridisk vurdering af risikoen ved at fildele, og fildelerens rettigheder bliver beskrevet.

- Generelt er det vores vurdering at risikoen er yderst lille, men det er under alle omstændigheder godt at kende sine rettigheder, lyder beskeden til potentielle pirater.

Glade musikere
At musikere er imod kopiering og deling af deres musik i vidt omfang via internettet er en skrøne, mener Piratgruppen, der støtter sig til en undersøgelse foretaget af sociologen Ulrich Riehm og bestilt af EU.

Undersøgelsen viser, at af omkring 3000 musikere, ser omkring trefjerdedele positivt på fildeling. Og størstedelen mener ikke, at gratis download påvirker deres pladesalg. Tre ud af fire musikere mener, at ophavsretslovene hjælper kulturindustrien mere end de virkelige kunstskabere. Lige så mange vurderer, at stævningerne mod fildelerne ikke vil hjælpe musikere og komponister.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.