Danske fildelere sætter nyt piratskib i søen

Danske fildelere vil med foreningen Piratgruppen danne et talerør for de borgere, som ønsker fri og ureguleret deling af alt fra film og musik til software og spil. Gruppens nye hjemmeside skal i den offentlige debat fungere som modvægt til Antipiratgruppen, der omvendt peger på, at gruppen bryder loven.

En gruppe danskere vil med foreningen Piratgruppen tage kampen op mod underholdningsindustrien i debatten om fildeling og pirateri.

Den nye webside for pirater, eller fildelere, ønsker at udbrede anvendelsen af fildeling og i øvrigt skabe røre i andedammen for at rykke ved de gældende ophavsretslige regler.

- Piratgruppen er startet for at støtte alle dem, som i modstrid mod herskende opfattelser om ophavsret kopierer og spreder kultur frit, fremgår det i en beskrivelse af gruppen.

Ulovlige vejledninger?

Gruppen består af it-eksperter og jurastuderende, som ønsker fri fildeling. Den udbyder derfor hjælp og vejledninger til nybegyndere, som mangler støtte i piratland. På hjemmesiden kan man blandt andet lære at bruge fildelingtjenesterne, læse hvordan man afsikrer en dvd, konverterer filer, ligesom erfarne pirater spytter i vidensbakken.

For har du ikke prøvet en fildelingstjeneste er det på tide at komme i gang, lyder opfordringen fra Piratgruppen.

Advokater for Antipiratgruppen peger på, at piratgruppens guider til omgåelse af kopisikring er ulovlige, men piratgruppen selv mener ikke, der er noget ulovligt på siden, og går gerne i retten for sagens skyld, skriver Politiken mandag.

Grådige advokater

Ifølge piratgruppen har debatten om ophavsretten været for ensidig, og den nye hjemmeside skal ud over at være et mødested for fildelere, der ønsker menings- og ideudveksling, også være danske fildeleres ansigt udadtil.

- Antipiratgruppens grådige advokater har for længe stået uimodsagt i den offentlige debat, hedder det i præsentationen af hjemmesiden.

Ud over de mange vejledninger i hvordan man bruger forskellige fildelingstjenester og konverterer filer, får pirater i svøb også en juridisk vurdering af risikoen ved at fildele, og fildelerens rettigheder bliver beskrevet.

- Generelt er det vores vurdering at risikoen er yderst lille, men det er under alle omstændigheder godt at kende sine rettigheder, lyder beskeden til potentielle pirater.

Glade musikere

At musikere er imod kopiering og deling af deres musik i vidt omfang via internettet er en skrøne, mener Piratgruppen, der støtter sig til en undersøgelse foretaget af sociologen Ulrich Riehm og bestilt af EU.

Undersøgelsen viser, at af omkring 3000 musikere, ser omkring trefjerdedele positivt på fildeling. Og størstedelen mener ikke, at gratis download påvirker deres pladesalg. Tre ud af fire musikere mener, at ophavsretslovene hjælper kulturindustrien mere end de virkelige kunstskabere. Lige så mange vurderer, at stævningerne mod fildelerne ikke vil hjælpe musikere og komponister.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere