Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Atea får hård kritik for ny sag om gaver til offentligt ansatte: "Stærkt kritisabelt og utilfredsstillende"

It-selskabet Atea er endnu en gang havnet i en sag om gaver til offentligt ansatte. Det har givet anledning til hård kritik fra Kammeradvokaten.

I et notat fra i sommer kritiserer statens advokat, Kammeradvokaten, Atea i hårde vendinger for at have givet gavekort på 2.000 kroner til offentligt ansatte gennem en underleverandør.

Gavekortene er givet til flere offentligt ansatte som tak for at have deltaget i en undersøgelse udført af analysehuset Wilke.

Det skriver Itwatch.

Læs også: Atea-direktør erkender: Private og offentlige kunder flygtede under bestikkelsessagen

"Efter vores opfattelse er det stærkt kritisabelt og utilfredsstillende, at Ateas egne interne procedurer og rapporteringssytemer ikke formåede at hindre en tredjepart (underleverandør) i at foretage handlinger, som – ifølge Atea selv – klart strider mod virksomhedens compliancepolitik," skriver Kammeradvokaten i et notatat ifølge mediet.

I alt 19 offentligt ansatte i sundhedssektoren har modtaget et gavekort for at have deltaget i undersøgelsen, og det fik altså kammeradvokaten til at rette kritik mod Atea.

Atea vil ikke udtale sig til Itwatch om sagen, men tilføjer dog, at man "opfatter det som en lukket sag."

Læs også: Slut med dyre middage og gaver i Atea efter bestikkelsessag: Så meget må selskabet fremover maksimalt betale for en middag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere