Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Atea får hård kritik for ny sag om gaver til offentligt ansatte: "Stærkt kritisabelt og utilfredsstillende"

It-selskabet Atea er endnu en gang havnet i en sag om gaver til offentligt ansatte. Det har givet anledning til hård kritik fra Kammeradvokaten.

I et notat fra i sommer kritiserer statens advokat, Kammeradvokaten, Atea i hårde vendinger for at have givet gavekort på 2.000 kroner til offentligt ansatte gennem en underleverandør.

Gavekortene er givet til flere offentligt ansatte som tak for at have deltaget i en undersøgelse udført af analysehuset Wilke.

Det skriver Itwatch.

Læs også: Atea-direktør erkender: Private og offentlige kunder flygtede under bestikkelsessagen

"Efter vores opfattelse er det stærkt kritisabelt og utilfredsstillende, at Ateas egne interne procedurer og rapporteringssytemer ikke formåede at hindre en tredjepart (underleverandør) i at foretage handlinger, som – ifølge Atea selv – klart strider mod virksomhedens compliancepolitik," skriver Kammeradvokaten i et notatat ifølge mediet.

I alt 19 offentligt ansatte i sundhedssektoren har modtaget et gavekort for at have deltaget i undersøgelsen, og det fik altså kammeradvokaten til at rette kritik mod Atea.

Atea vil ikke udtale sig til Itwatch om sagen, men tilføjer dog, at man "opfatter det som en lukket sag."

Læs også: Slut med dyre middage og gaver i Atea efter bestikkelsessag: Så meget må selskabet fremover maksimalt betale for en middag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere