Efter Oracle-topchefs død: Her er børsmarkedernes reaktion

Oracle-aktien stiger efter meldingen om administrerene direktørs Mark Hurds død.

Teknologi- og software-kæmpen Oracles topchef, Mark Hurd, afgik ved døden fredag morgen amerikansk tid.

Efter nyheden reagerer børsmarkedet ved at sende Oracle-aktiens i vejret.

Siden New York-børsens åbning klokken 15.30 dansk tid er aktiens værdi steget til 55,1 amerikanske dollar, omkring en procent højere end ved fredagens lukkekurs på 54,5 dollar.

Mark Hurd blev sammen med Safra Catz udnævnt som administrerende direktører for teknologikoncernen i 2014. Under Mark Hurds tid ved roret for virksomheden, er Oracle aktien steget med 37 procent, skriver CNBC.

Læs også: Oracles topchef og tidligere HP-topchef, Mark Hurd, er død

Ifølge flere medier, har Oracle-chefen døjet med et længere sygdomsforløb, som har plaget ham igennem de seneste halvandet års tid. I september tog han sygeorlov på ubestemt tid for at ‘adressere nogle helbredsproblemer,’ lød det.

“Vi vil alle savne Marks kvikke sind og sjældne evne til at analysere, simplificere og løse problemer hurtigt. Nogel af os vil savne hans venskab og rolle som mentor. Jeg vil savne hans venlighed og humoristiske sans,” skrev Oracle-stifter og bestyrelsesformand Larry Ellison ovenpå hans død.

Læs også: Afdød Oracle-boss var kendt for benhårde nedskæringer: "Hvert år kørte han en grønthøster gennem hovedkvarteret i USA og fyrede nogle procenter af personalet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.