Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Efter Oracle-topchefs død: Her er børsmarkedernes reaktion

Oracle-aktien stiger efter meldingen om administrerene direktørs Mark Hurds død.

Teknologi- og software-kæmpen Oracles topchef, Mark Hurd, afgik ved døden fredag morgen amerikansk tid.

Efter nyheden reagerer børsmarkedet ved at sende Oracle-aktiens i vejret.

Siden New York-børsens åbning klokken 15.30 dansk tid er aktiens værdi steget til 55,1 amerikanske dollar, omkring en procent højere end ved fredagens lukkekurs på 54,5 dollar.

Mark Hurd blev sammen med Safra Catz udnævnt som administrerende direktører for teknologikoncernen i 2014. Under Mark Hurds tid ved roret for virksomheden, er Oracle aktien steget med 37 procent, skriver CNBC.

Læs også: Oracles topchef og tidligere HP-topchef, Mark Hurd, er død

Ifølge flere medier, har Oracle-chefen døjet med et længere sygdomsforløb, som har plaget ham igennem de seneste halvandet års tid. I september tog han sygeorlov på ubestemt tid for at ‘adressere nogle helbredsproblemer,’ lød det.

“Vi vil alle savne Marks kvikke sind og sjældne evne til at analysere, simplificere og løse problemer hurtigt. Nogel af os vil savne hans venskab og rolle som mentor. Jeg vil savne hans venlighed og humoristiske sans,” skrev Oracle-stifter og bestyrelsesformand Larry Ellison ovenpå hans død.

Læs også: Afdød Oracle-boss var kendt for benhårde nedskæringer: "Hvert år kørte han en grønthøster gennem hovedkvarteret i USA og fyrede nogle procenter af personalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere