Artikel top billede

Efter Oracle-topchefs død: Her er børsmarkedernes reaktion

Oracle-aktien stiger efter meldingen om administrerene direktørs Mark Hurds død.

Teknologi- og software-kæmpen Oracles topchef, Mark Hurd, afgik ved døden fredag morgen amerikansk tid.

Efter nyheden reagerer børsmarkedet ved at sende Oracle-aktiens i vejret.

Siden New York-børsens åbning klokken 15.30 dansk tid er aktiens værdi steget til 55,1 amerikanske dollar, omkring en procent højere end ved fredagens lukkekurs på 54,5 dollar.

Mark Hurd blev sammen med Safra Catz udnævnt som administrerende direktører for teknologikoncernen i 2014. Under Mark Hurds tid ved roret for virksomheden, er Oracle aktien steget med 37 procent, skriver CNBC.

Læs også: Oracles topchef og tidligere HP-topchef, Mark Hurd, er død

Ifølge flere medier, har Oracle-chefen døjet med et længere sygdomsforløb, som har plaget ham igennem de seneste halvandet års tid. I september tog han sygeorlov på ubestemt tid for at ‘adressere nogle helbredsproblemer,’ lød det.

“Vi vil alle savne Marks kvikke sind og sjældne evne til at analysere, simplificere og løse problemer hurtigt. Nogel af os vil savne hans venskab og rolle som mentor. Jeg vil savne hans venlighed og humoristiske sans,” skrev Oracle-stifter og bestyrelsesformand Larry Ellison ovenpå hans død.

Læs også: Afdød Oracle-boss var kendt for benhårde nedskæringer: "Hvert år kørte han en grønthøster gennem hovedkvarteret i USA og fyrede nogle procenter af personalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere