Kina overhaler USA: Sådan er klodens største it-startups fordelt

Ny kinesisk rapport viser, at den kinesiske tech-industri har overhalet den amerikanske målt på antallet af såkaldte ’enhjørninger’.

Kina er nu blevet enhjørningernes hjemland.

Det fastslår en ny kinesisk rapport fra det Shanghai baserede ’Hurun Report’ som publicerer deres første oversigt over klodens såkaldte ’unicorns’, teknologi-virksomheder med en værdi på over en milliard amerikanske dollar.

Ud af klodens i alt 494 enhjørninger, har 206 hjemland i Kina, tre mere end de 203 som USA kan mønstre lyder det i rapporten ’Hurun Global Unicorn List 2019’.

De toneangivende kinesiske virksomheder er ’Ant Financial’, et selskab som er spundet ud af e-handelsgiganten Alibaba, som kan mønstre en værdi på 150 milliarder dollar, godt 1010 milliarder kroner, efterfulgt af Bytedance, som står bag app-succesen ’Tik Tok’ og Didi, en kinesisk pendant til Uber.

Læs også: Guldfeberen raser i Kinas nye tech-børs: En aktie skyder over 500 procent i vejret

De to sidstnævnte vurderes til en værdi på henholdsvis 75 og 50 milliarder dollar.

Mest prominent blandt de amerikanske tech-startups er softwareselskabet ’Infor’ som senest er blevet vurderet til 49 milliarder dollar, efterfulgt af ’Juul Labs’ som fører i den voksende e-cigaret industri med sin valuering på 48 milliarder.

Den globale top fem afrundes af Indien og Storbritannien, som mønstrer henholdsvis 21 og 13 unicorns, mens Tyskland og Israel deler femtepladsen med hver syv enhjørninger i stalden.

Netmediet Quartz noterer, at den nye rapport er den første af sin slags, hvor Kina placerer sig i den globale front, når det gælder antallet af it-startups i sværvægtsklassen.

Mediet noterer samtidigt, at en lignende rapport fra analyseinstituttet CB Insights i oktober talte over 200 amerikanske unicorns, næsten det dobbelte af antallet i Kina.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.