Artikel top billede

Kina overhaler USA: Sådan er klodens største it-startups fordelt

Ny kinesisk rapport viser, at den kinesiske tech-industri har overhalet den amerikanske målt på antallet af såkaldte ’enhjørninger’.

Kina er nu blevet enhjørningernes hjemland.

Det fastslår en ny kinesisk rapport fra det Shanghai baserede ’Hurun Report’ som publicerer deres første oversigt over klodens såkaldte ’unicorns’, teknologi-virksomheder med en værdi på over en milliard amerikanske dollar.

Ud af klodens i alt 494 enhjørninger, har 206 hjemland i Kina, tre mere end de 203 som USA kan mønstre lyder det i rapporten ’Hurun Global Unicorn List 2019’.

De toneangivende kinesiske virksomheder er ’Ant Financial’, et selskab som er spundet ud af e-handelsgiganten Alibaba, som kan mønstre en værdi på 150 milliarder dollar, godt 1010 milliarder kroner, efterfulgt af Bytedance, som står bag app-succesen ’Tik Tok’ og Didi, en kinesisk pendant til Uber.

Læs også: Guldfeberen raser i Kinas nye tech-børs: En aktie skyder over 500 procent i vejret

De to sidstnævnte vurderes til en værdi på henholdsvis 75 og 50 milliarder dollar.

Mest prominent blandt de amerikanske tech-startups er softwareselskabet ’Infor’ som senest er blevet vurderet til 49 milliarder dollar, efterfulgt af ’Juul Labs’ som fører i den voksende e-cigaret industri med sin valuering på 48 milliarder.

Den globale top fem afrundes af Indien og Storbritannien, som mønstrer henholdsvis 21 og 13 unicorns, mens Tyskland og Israel deler femtepladsen med hver syv enhjørninger i stalden.

Netmediet Quartz noterer, at den nye rapport er den første af sin slags, hvor Kina placerer sig i den globale front, når det gælder antallet af it-startups i sværvægtsklassen.

Mediet noterer samtidigt, at en lignende rapport fra analyseinstituttet CB Insights i oktober talte over 200 amerikanske unicorns, næsten det dobbelte af antallet i Kina.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere