Artikel top billede

Kina overhaler USA: Sådan er klodens største it-startups fordelt

Ny kinesisk rapport viser, at den kinesiske tech-industri har overhalet den amerikanske målt på antallet af såkaldte ’enhjørninger’.

Kina er nu blevet enhjørningernes hjemland.

Det fastslår en ny kinesisk rapport fra det Shanghai baserede ’Hurun Report’ som publicerer deres første oversigt over klodens såkaldte ’unicorns’, teknologi-virksomheder med en værdi på over en milliard amerikanske dollar.

Ud af klodens i alt 494 enhjørninger, har 206 hjemland i Kina, tre mere end de 203 som USA kan mønstre lyder det i rapporten ’Hurun Global Unicorn List 2019’.

De toneangivende kinesiske virksomheder er ’Ant Financial’, et selskab som er spundet ud af e-handelsgiganten Alibaba, som kan mønstre en værdi på 150 milliarder dollar, godt 1010 milliarder kroner, efterfulgt af Bytedance, som står bag app-succesen ’Tik Tok’ og Didi, en kinesisk pendant til Uber.

Læs også: Guldfeberen raser i Kinas nye tech-børs: En aktie skyder over 500 procent i vejret

De to sidstnævnte vurderes til en værdi på henholdsvis 75 og 50 milliarder dollar.

Mest prominent blandt de amerikanske tech-startups er softwareselskabet ’Infor’ som senest er blevet vurderet til 49 milliarder dollar, efterfulgt af ’Juul Labs’ som fører i den voksende e-cigaret industri med sin valuering på 48 milliarder.

Den globale top fem afrundes af Indien og Storbritannien, som mønstrer henholdsvis 21 og 13 unicorns, mens Tyskland og Israel deler femtepladsen med hver syv enhjørninger i stalden.

Netmediet Quartz noterer, at den nye rapport er den første af sin slags, hvor Kina placerer sig i den globale front, når det gælder antallet af it-startups i sværvægtsklassen.

Mediet noterer samtidigt, at en lignende rapport fra analyseinstituttet CB Insights i oktober talte over 200 amerikanske unicorns, næsten det dobbelte af antallet i Kina.

Læs også: Kineserne kommer - hvad gør vi?: "Det bliver som en stor tsunami"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere