Apple fjerner disse 17 apps fra App Store: Indeholder malware

Apple sletter i et sjældent træk 17 aktive apps fra Apple App Store, fordi de indeholder malware.

Apple har generelt ry for at have rimeligt godt styr på it-sikkerheden og i at holde en høj hygiejne i selskabets store Apple App Store, der er blandt verdens absolut største app-supermarkeder.

Derfor vækker det nogen opsigt, når App Store bliver inficeret med malware. Og det er sket nu.

Apple fjerner nemlig med omgående virkning 17 aktive apps fra App Store, fordi de indeholder malware.

Det sker efter, at sikkerhedsselskabet Wandera har opdaget, at de 17 vidt forskellige apps har været udstyret med hemmelige funktioner, der har gjort, at de automatisk og i skjul klikker på links og åbner vinduer i baggrunden, når de er aktiverede.

Ifølge Wandera er det såkaldt ‘ad fraud,’ der tjener til at generere omsætning for svindlerne, der står bag.

De 17 apps kommer fra den samme leverandør og har kommunikeret med den samme såkaldte C&C-server [‘command and control,’ red], der har været dækket af stærk kryptering for at skjule aktiviteterne.

Ifølge Wandera kan det have været muligt for de 17 apps at omgå sikkerhedsfunktionerne i App Store ved at indføje inficeret kode fra en eksterne kilde som netop denne server.

Apple meddeler til det amerikanske techmedie ZDNet, at de 17 apps er blevet fjernet samt at selskabet har indført sikkkerhedsforanstaltninger til at sikre, at lignende tilfælde undgåes i fremtiden.

Wandera opfordrer til, at man altid bruger nogle minutter på at tjekke apps, inden man downloader dem - eksempelvis ved at læse reviews - og især dem, der har fået mange likes.

Man bør også kigge på udviklerens profil, kigge på udviklernes øvrige apps, website, privacy- politik og support-sider, lyder anbefalingen.

De 17 apps, der er blevet fjernet, er:

- RTO Vehicle Information.

- EMI Calculator & Loan Planner.

- File Manager - Documents.

- Smart GPS Speedometer.

- CrickOne - Live Cricket Scores.

- Daily Fitness - Yoga Poses.

- FM Radio - Internet Radio.

- My Train Info - IRCTC & PNR.

- Around Me Place Finder.

- Easy Contacts Backup Manager.

- Ramadan Times 2019.

- Restaurant Finder - Find Food.

- BMI Calculator - BMR Calc.

- Dual Accounts.

- Video Editor - Mute Video.

- Islamic World - Qibla.

- Smart Video Compressor.

Du kan læse mere hos Wandera her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.