Apple fjerner disse 17 apps fra App Store: Indeholder malware

Apple sletter i et sjældent træk 17 aktive apps fra Apple App Store, fordi de indeholder malware.

Apple har generelt ry for at have rimeligt godt styr på it-sikkerheden og i at holde en høj hygiejne i selskabets store Apple App Store, der er blandt verdens absolut største app-supermarkeder.

Derfor vækker det nogen opsigt, når App Store bliver inficeret med malware. Og det er sket nu.

Apple fjerner nemlig med omgående virkning 17 aktive apps fra App Store, fordi de indeholder malware.

Det sker efter, at sikkerhedsselskabet Wandera har opdaget, at de 17 vidt forskellige apps har været udstyret med hemmelige funktioner, der har gjort, at de automatisk og i skjul klikker på links og åbner vinduer i baggrunden, når de er aktiverede.

Ifølge Wandera er det såkaldt ‘ad fraud,’ der tjener til at generere omsætning for svindlerne, der står bag.

De 17 apps kommer fra den samme leverandør og har kommunikeret med den samme såkaldte C&C-server [‘command and control,’ red], der har været dækket af stærk kryptering for at skjule aktiviteterne.

Ifølge Wandera kan det have været muligt for de 17 apps at omgå sikkerhedsfunktionerne i App Store ved at indføje inficeret kode fra en eksterne kilde som netop denne server.

Apple meddeler til det amerikanske techmedie ZDNet, at de 17 apps er blevet fjernet samt at selskabet har indført sikkkerhedsforanstaltninger til at sikre, at lignende tilfælde undgåes i fremtiden.

Wandera opfordrer til, at man altid bruger nogle minutter på at tjekke apps, inden man downloader dem - eksempelvis ved at læse reviews - og især dem, der har fået mange likes.

Man bør også kigge på udviklerens profil, kigge på udviklernes øvrige apps, website, privacy- politik og support-sider, lyder anbefalingen.

De 17 apps, der er blevet fjernet, er:

- RTO Vehicle Information.

- EMI Calculator & Loan Planner.

- File Manager - Documents.

- Smart GPS Speedometer.

- CrickOne - Live Cricket Scores.

- Daily Fitness - Yoga Poses.

- FM Radio - Internet Radio.

- My Train Info - IRCTC & PNR.

- Around Me Place Finder.

- Easy Contacts Backup Manager.

- Ramadan Times 2019.

- Restaurant Finder - Find Food.

- BMI Calculator - BMR Calc.

- Dual Accounts.

- Video Editor - Mute Video.

- Islamic World - Qibla.

- Smart Video Compressor.

Du kan læse mere hos Wandera her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.