Artikel top billede

Apple fjerner disse 17 apps fra App Store: Indeholder malware

Apple sletter i et sjældent træk 17 aktive apps fra Apple App Store, fordi de indeholder malware.

Apple har generelt ry for at have rimeligt godt styr på it-sikkerheden og i at holde en høj hygiejne i selskabets store Apple App Store, der er blandt verdens absolut største app-supermarkeder.

Derfor vækker det nogen opsigt, når App Store bliver inficeret med malware. Og det er sket nu.

Apple fjerner nemlig med omgående virkning 17 aktive apps fra App Store, fordi de indeholder malware.

Det sker efter, at sikkerhedsselskabet Wandera har opdaget, at de 17 vidt forskellige apps har været udstyret med hemmelige funktioner, der har gjort, at de automatisk og i skjul klikker på links og åbner vinduer i baggrunden, når de er aktiverede.

Ifølge Wandera er det såkaldt ‘ad fraud,’ der tjener til at generere omsætning for svindlerne, der står bag.

De 17 apps kommer fra den samme leverandør og har kommunikeret med den samme såkaldte C&C-server [‘command and control,’ red], der har været dækket af stærk kryptering for at skjule aktiviteterne.

Ifølge Wandera kan det have været muligt for de 17 apps at omgå sikkerhedsfunktionerne i App Store ved at indføje inficeret kode fra en eksterne kilde som netop denne server.

Apple meddeler til det amerikanske techmedie ZDNet, at de 17 apps er blevet fjernet samt at selskabet har indført sikkkerhedsforanstaltninger til at sikre, at lignende tilfælde undgåes i fremtiden.

Wandera opfordrer til, at man altid bruger nogle minutter på at tjekke apps, inden man downloader dem - eksempelvis ved at læse reviews - og især dem, der har fået mange likes.

Man bør også kigge på udviklerens profil, kigge på udviklernes øvrige apps, website, privacy- politik og support-sider, lyder anbefalingen.

De 17 apps, der er blevet fjernet, er:

- RTO Vehicle Information.

- EMI Calculator & Loan Planner.

- File Manager - Documents.

- Smart GPS Speedometer.

- CrickOne - Live Cricket Scores.

- Daily Fitness - Yoga Poses.

- FM Radio - Internet Radio.

- My Train Info - IRCTC & PNR.

- Around Me Place Finder.

- Easy Contacts Backup Manager.

- Ramadan Times 2019.

- Restaurant Finder - Find Food.

- BMI Calculator - BMR Calc.

- Dual Accounts.

- Video Editor - Mute Video.

- Islamic World - Qibla.

- Smart Video Compressor.

Du kan læse mere hos Wandera her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere