Artikel top billede

Apple fjerner disse 17 apps fra App Store: Indeholder malware

Apple sletter i et sjældent træk 17 aktive apps fra Apple App Store, fordi de indeholder malware.

Apple har generelt ry for at have rimeligt godt styr på it-sikkerheden og i at holde en høj hygiejne i selskabets store Apple App Store, der er blandt verdens absolut største app-supermarkeder.

Derfor vækker det nogen opsigt, når App Store bliver inficeret med malware. Og det er sket nu.

Apple fjerner nemlig med omgående virkning 17 aktive apps fra App Store, fordi de indeholder malware.

Det sker efter, at sikkerhedsselskabet Wandera har opdaget, at de 17 vidt forskellige apps har været udstyret med hemmelige funktioner, der har gjort, at de automatisk og i skjul klikker på links og åbner vinduer i baggrunden, når de er aktiverede.

Ifølge Wandera er det såkaldt ‘ad fraud,’ der tjener til at generere omsætning for svindlerne, der står bag.

De 17 apps kommer fra den samme leverandør og har kommunikeret med den samme såkaldte C&C-server [‘command and control,’ red], der har været dækket af stærk kryptering for at skjule aktiviteterne.

Ifølge Wandera kan det have været muligt for de 17 apps at omgå sikkerhedsfunktionerne i App Store ved at indføje inficeret kode fra en eksterne kilde som netop denne server.

Apple meddeler til det amerikanske techmedie ZDNet, at de 17 apps er blevet fjernet samt at selskabet har indført sikkkerhedsforanstaltninger til at sikre, at lignende tilfælde undgåes i fremtiden.

Wandera opfordrer til, at man altid bruger nogle minutter på at tjekke apps, inden man downloader dem - eksempelvis ved at læse reviews - og især dem, der har fået mange likes.

Man bør også kigge på udviklerens profil, kigge på udviklernes øvrige apps, website, privacy- politik og support-sider, lyder anbefalingen.

De 17 apps, der er blevet fjernet, er:

- RTO Vehicle Information.

- EMI Calculator & Loan Planner.

- File Manager - Documents.

- Smart GPS Speedometer.

- CrickOne - Live Cricket Scores.

- Daily Fitness - Yoga Poses.

- FM Radio - Internet Radio.

- My Train Info - IRCTC & PNR.

- Around Me Place Finder.

- Easy Contacts Backup Manager.

- Ramadan Times 2019.

- Restaurant Finder - Find Food.

- BMI Calculator - BMR Calc.

- Dual Accounts.

- Video Editor - Mute Video.

- Islamic World - Qibla.

- Smart Video Compressor.

Du kan læse mere hos Wandera her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere