Artikel top billede

WhatsApp anklager israelsk overvågningsfirma for at have hacket 1400 brugere

Diplomater, journalister, politiske dissidenter samt tv-personligheder og mordtruede kvinder er blevet hacket med hjælp fra et israelsk firma, lyder anklagen fra det Facebook-ejede WhatsApp.

Den Facebook-ejede app WhatsApp har lagt sag an mod det israelske overvågningsfirma NSO Group, som WhatsApp beskylder for at have hjulpet regeringer med at bryde ind i 1400 brugeres telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters fremgår det af amerikanske retsdokumenter, at WhatsApp mener, at diplomater, politiske dissidenter, journalister og regeringsansatte er blevet hacket med hjælp fra NSO.

Af retsdokumenterne fremgår det, at hackingen skal have fundet sted i 20 forskellige lande på tværs af fire kontinenter. Mexico, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er dog de eneste lande, der fremgår med navns nævnelse i dokumenterne.

Udnyttede sårbarhed

Hackingen har ifølge WhatsApp fundet sted ved at udnytte en sårbarhed i WhatsApps videochatsystem, der har gjort det muligt at overføre et stykke malware til ofrenes telefoner og herefter overvåge ofrenes digitale liv.

Cybersikkerhedsorganisationen Citizen Lab oplyser til Reuters, at ofrene også inkluderer en række kendte tv-personligheder samt en række prominente kvinder, der har været udsat for mordforsøg,
trusler og hadkampagner på internettet.

Beskyldningerne bliver dog afvist af den israelske virksomhed:

”Vi tager på stærkest mulig vis afstand fra beskyldningerne og vi vel gøre alt for at mane dem i jorden. NSO samarbejder udelukkende med autoriserede efterretningstjenester og politi om at bekæmpe terrorisme og alvorlig kriminalitet, ” lyder det ifølge Reuters fra NSO.

Læs også: Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere