Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

WhatsApp anklager israelsk overvågningsfirma for at have hacket 1400 brugere

Diplomater, journalister, politiske dissidenter samt tv-personligheder og mordtruede kvinder er blevet hacket med hjælp fra et israelsk firma, lyder anklagen fra det Facebook-ejede WhatsApp.

Den Facebook-ejede app WhatsApp har lagt sag an mod det israelske overvågningsfirma NSO Group, som WhatsApp beskylder for at have hjulpet regeringer med at bryde ind i 1400 brugeres telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters fremgår det af amerikanske retsdokumenter, at WhatsApp mener, at diplomater, politiske dissidenter, journalister og regeringsansatte er blevet hacket med hjælp fra NSO.

Af retsdokumenterne fremgår det, at hackingen skal have fundet sted i 20 forskellige lande på tværs af fire kontinenter. Mexico, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er dog de eneste lande, der fremgår med navns nævnelse i dokumenterne.

Udnyttede sårbarhed

Hackingen har ifølge WhatsApp fundet sted ved at udnytte en sårbarhed i WhatsApps videochatsystem, der har gjort det muligt at overføre et stykke malware til ofrenes telefoner og herefter overvåge ofrenes digitale liv.

Cybersikkerhedsorganisationen Citizen Lab oplyser til Reuters, at ofrene også inkluderer en række kendte tv-personligheder samt en række prominente kvinder, der har været udsat for mordforsøg,
trusler og hadkampagner på internettet.

Beskyldningerne bliver dog afvist af den israelske virksomhed:

”Vi tager på stærkest mulig vis afstand fra beskyldningerne og vi vel gøre alt for at mane dem i jorden. NSO samarbejder udelukkende med autoriserede efterretningstjenester og politi om at bekæmpe terrorisme og alvorlig kriminalitet, ” lyder det ifølge Reuters fra NSO.

Læs også: Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere