Artikel top billede

WhatsApp anklager israelsk overvågningsfirma for at have hacket 1400 brugere

Diplomater, journalister, politiske dissidenter samt tv-personligheder og mordtruede kvinder er blevet hacket med hjælp fra et israelsk firma, lyder anklagen fra det Facebook-ejede WhatsApp.

Den Facebook-ejede app WhatsApp har lagt sag an mod det israelske overvågningsfirma NSO Group, som WhatsApp beskylder for at have hjulpet regeringer med at bryde ind i 1400 brugeres telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters fremgår det af amerikanske retsdokumenter, at WhatsApp mener, at diplomater, politiske dissidenter, journalister og regeringsansatte er blevet hacket med hjælp fra NSO.

Af retsdokumenterne fremgår det, at hackingen skal have fundet sted i 20 forskellige lande på tværs af fire kontinenter. Mexico, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er dog de eneste lande, der fremgår med navns nævnelse i dokumenterne.

Udnyttede sårbarhed

Hackingen har ifølge WhatsApp fundet sted ved at udnytte en sårbarhed i WhatsApps videochatsystem, der har gjort det muligt at overføre et stykke malware til ofrenes telefoner og herefter overvåge ofrenes digitale liv.

Cybersikkerhedsorganisationen Citizen Lab oplyser til Reuters, at ofrene også inkluderer en række kendte tv-personligheder samt en række prominente kvinder, der har været udsat for mordforsøg,
trusler og hadkampagner på internettet.

Beskyldningerne bliver dog afvist af den israelske virksomhed:

”Vi tager på stærkest mulig vis afstand fra beskyldningerne og vi vel gøre alt for at mane dem i jorden. NSO samarbejder udelukkende med autoriserede efterretningstjenester og politi om at bekæmpe terrorisme og alvorlig kriminalitet, ” lyder det ifølge Reuters fra NSO.

Læs også: Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere