WhatsApp anklager israelsk overvågningsfirma for at have hacket 1400 brugere

Diplomater, journalister, politiske dissidenter samt tv-personligheder og mordtruede kvinder er blevet hacket med hjælp fra et israelsk firma, lyder anklagen fra det Facebook-ejede WhatsApp.

Den Facebook-ejede app WhatsApp har lagt sag an mod det israelske overvågningsfirma NSO Group, som WhatsApp beskylder for at have hjulpet regeringer med at bryde ind i 1400 brugeres telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters fremgår det af amerikanske retsdokumenter, at WhatsApp mener, at diplomater, politiske dissidenter, journalister og regeringsansatte er blevet hacket med hjælp fra NSO.

Af retsdokumenterne fremgår det, at hackingen skal have fundet sted i 20 forskellige lande på tværs af fire kontinenter. Mexico, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er dog de eneste lande, der fremgår med navns nævnelse i dokumenterne.

Udnyttede sårbarhed
Hackingen har ifølge WhatsApp fundet sted ved at udnytte en sårbarhed i WhatsApps videochatsystem, der har gjort det muligt at overføre et stykke malware til ofrenes telefoner og herefter overvåge ofrenes digitale liv.

Cybersikkerhedsorganisationen Citizen Lab oplyser til Reuters, at ofrene også inkluderer en række kendte tv-personligheder samt en række prominente kvinder, der har været udsat for mordforsøg,
trusler og hadkampagner på internettet.

Beskyldningerne bliver dog afvist af den israelske virksomhed:

”Vi tager på stærkest mulig vis afstand fra beskyldningerne og vi vel gøre alt for at mane dem i jorden. NSO samarbejder udelukkende med autoriserede efterretningstjenester og politi om at bekæmpe terrorisme og alvorlig kriminalitet, ” lyder det ifølge Reuters fra NSO.

Læs også: Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.