WhatsApp anklager israelsk overvågningsfirma for at have hacket 1400 brugere

Diplomater, journalister, politiske dissidenter samt tv-personligheder og mordtruede kvinder er blevet hacket med hjælp fra et israelsk firma, lyder anklagen fra det Facebook-ejede WhatsApp.

Den Facebook-ejede app WhatsApp har lagt sag an mod det israelske overvågningsfirma NSO Group, som WhatsApp beskylder for at have hjulpet regeringer med at bryde ind i 1400 brugeres telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters fremgår det af amerikanske retsdokumenter, at WhatsApp mener, at diplomater, politiske dissidenter, journalister og regeringsansatte er blevet hacket med hjælp fra NSO.

Af retsdokumenterne fremgår det, at hackingen skal have fundet sted i 20 forskellige lande på tværs af fire kontinenter. Mexico, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain er dog de eneste lande, der fremgår med navns nævnelse i dokumenterne.

Udnyttede sårbarhed
Hackingen har ifølge WhatsApp fundet sted ved at udnytte en sårbarhed i WhatsApps videochatsystem, der har gjort det muligt at overføre et stykke malware til ofrenes telefoner og herefter overvåge ofrenes digitale liv.

Cybersikkerhedsorganisationen Citizen Lab oplyser til Reuters, at ofrene også inkluderer en række kendte tv-personligheder samt en række prominente kvinder, der har været udsat for mordforsøg,
trusler og hadkampagner på internettet.

Beskyldningerne bliver dog afvist af den israelske virksomhed:

”Vi tager på stærkest mulig vis afstand fra beskyldningerne og vi vel gøre alt for at mane dem i jorden. NSO samarbejder udelukkende med autoriserede efterretningstjenester og politi om at bekæmpe terrorisme og alvorlig kriminalitet, ” lyder det ifølge Reuters fra NSO.

Læs også: Svensk politi får grønt lys til at installere spyware på telefoner: Vil snart kunne tænde i hemmelighed for mikrofoner og kameraer på telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.