Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Han styrer årligt it-budget på 200 millioner kroner: "Mit mål er at skære fem procent plus inflation af it-omkostningerne hvert år"

Interview: Torben Høeg Bonde brugte de første 100 dage som CIO for Nilfisk på at lægge en ny it-strategi. Den består af fire søjler og skal eksekveres med et årligt it-budget på 200 millioner kroner samt et investeringsbudget på 75 millioner kroner. "De 200 millioner kroner går til den daglige drift, mens puljen på 75 millioner kroner eksempelvis blev taget i brug, da vi udrullede vores nye Salesforce-platform," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i Torben Høeg Bondes it-strategi hos Nilfisk
  • Bliv klogere på hvordan Nilfisk prioriterer pengene i it-budgetterne
  • Find ud af hvordan Torben Høeg Bonde har centraliseret Nilfisks it-organisation
  • Indsigt i udfordringerne
978
5 min
Torben Høeg Bonde sad på posten som CIO for den danske vindmøllegigant Vestas i næsten 20 år, før han i begyndelsen af september 2018, tog hul på et nyt kapitel i sin karriere.

Her tiltrådte han i stillingen som CIO for fremstillingsvirksomheden Nilfisk, der er kendt for at producere støvsugere.

Med jobbet fulgte ansvaret for et årligt it-budget på 200 millioner kroner samt et investeringsbudget på omkring 75 millioner om året.

Men da der hele tiden vokser nye omkostninger på toppen af it-forretningen, har Torben Høeg Bonde et dedikeret mål om at reducere it-omkostningerne med omkring 10 millioner kroner om året.

Det fortæller han til Computerworld.