Artikel top billede

(Foto: Photo by Bambi Corro on Unsplash)

Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Det franske luftfartselskab Air France afprøver en lovende netværksteknologi, der kan afløse den klassiske wifi-forbindelse.

Det franske flyselskab Air France tester i øjeblikket en ny trådløs teknologi, LiFi, ombord på deres kommercielle fly.

Teknologien som benytter sig af lysdioder i stedet for mikrobølger til at transmittere data, blev afprøvet for første gang ombord på en Airbus A321på ruten mellem Paris-Orly og Toulouse, skriver netmediet Check-in.

12 af sæderne ombord på flyet var udstyret med den nye teknologi som lover meget højere hastigheder og kortere responstider for internetbrugere.

I testseancen blev det nye netværk benyttet af en stribe computerspillere, der dystede mod hinanden i finalen til Air France Trackmania Cup.

”Vi er meget stolte over at være det første flyselskab, der lancerer et LiFi-udstyret fly. Jeg er overbevist om, at denne oplevelse vil bane vejen for nye underholdningsoplevelser under flyvningen for vores kunder, især med hensyn til spil,” siger Antoine Laborde, innovationschef hos Air France.

Ud over at tilbyde kvikkere netadgang, bidrager lifi-netværk også til at reducere flyet vægt, og dermed dets brændstofsforbrug, ved at erstatte kobberkabler med fiberoptik.

Lifi-teknologien er udviklet af selskabet Latécoère som estimerer at lifi-teknologi vil revolutionere netforbindelserne ombord på rutefly indenfor de næste fem år.

Se også: Ugen i tech: Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere