Margrethe Vestager vil åbne for EU's skattekiste af data: ”Vi har superfede data”

Margrethe Vestager skal udarbejde en strategi for udvikling af kunstig intelligens i Europa og samtidig vil hun stille "superfede" EU-data til rådighed for erhvervslivet.

I løbet af sine første 100 dage som digital kommissær skal Margrethe Vestager udstikke rammerne for udvikling af kunstig intelligens i Europa

Det fortæller hun til Berlingske.

Her forklarer hun, at kunstig intelligens udviklet i Europa skal være kendetegnet ved at være transparent, ikke-diskriminerende samt at folkene, der har udviklet løsningen også skal kunne stilles til ansvar for den.

Læs også: Er du blank på menneskevenlig AI? Så begynd med det her online-kursus - det hjælper

Superfede data i verdensklasse
Samtidig vil hun sikre, at EU gør endnu flere af sine data tilgængelig for offentligheden, hvilket vil give både små og store europæiske virksomheder mulighed for at udvikle løsninger på baggrund af dem

"Vi har superfede data, for eksempel fra EUs Galileo-satellitsystem, som er i verdensklasse. Spørgsmålet er, hvordan vi stiller dem til rådighed. Det skal vi finde ud af," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

I interviewet med Berlingske oplyser hun desuden, at udvikling af digitale kompetencer i uddannelsessystemet også bliver et centralt punkt på dagsordenen i hendes kommissær-tid.

Her udfordres europæiske virksomheder blandt andet af, at de har mellem 700.000 og én million ubesatte it-job.

Læs også: Vestager skruer bissen på: Tvinger amerikansk chipgigant til øjeblikkeligt at ændre adfærd


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.