Artikel top billede

Margrethe Vestager vil åbne for EU's skattekiste af data: ”Vi har superfede data”

Margrethe Vestager skal udarbejde en strategi for udvikling af kunstig intelligens i Europa og samtidig vil hun stille "superfede" EU-data til rådighed for erhvervslivet.

I løbet af sine første 100 dage som digital kommissær skal Margrethe Vestager udstikke rammerne for udvikling af kunstig intelligens i Europa

Det fortæller hun til Berlingske.

Her forklarer hun, at kunstig intelligens udviklet i Europa skal være kendetegnet ved at være transparent, ikke-diskriminerende samt at folkene, der har udviklet løsningen også skal kunne stilles til ansvar for den.

Læs også: Er du blank på menneskevenlig AI? Så begynd med det her online-kursus - det hjælper

Superfede data i verdensklasse

Samtidig vil hun sikre, at EU gør endnu flere af sine data tilgængelig for offentligheden, hvilket vil give både små og store europæiske virksomheder mulighed for at udvikle løsninger på baggrund af dem

"Vi har superfede data, for eksempel fra EUs Galileo-satellitsystem, som er i verdensklasse. Spørgsmålet er, hvordan vi stiller dem til rådighed. Det skal vi finde ud af," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

I interviewet med Berlingske oplyser hun desuden, at udvikling af digitale kompetencer i uddannelsessystemet også bliver et centralt punkt på dagsordenen i hendes kommissær-tid.

Her udfordres europæiske virksomheder blandt andet af, at de har mellem 700.000 og én million ubesatte it-job.

Læs også: Vestager skruer bissen på: Tvinger amerikansk chipgigant til øjeblikkeligt at ændre adfærd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere