Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa

Kinesiske Xiaomi er ude med et tilbud til dem, der ikke kan få nok med megapixels: Xiaomi Mi Note 10

Den ultimative kameramobil synes at have kurs mod Europa.

Blot dagen efter at den kinesiske mobilproducent løftede sløret for den afsindige ’CC9 Pro’ kameramobil med 108 megapixels kameramodul, får en global pendant døbt ’Mi Note 10’ debut på spanske marked.

Flere europæiske lande som Storbritannien og øvrige europæiske markeder skulle også få glæde af mobilen i den kommende uger, skriver The Verge.

Mobilen markerer sig ved at være en de allerførste smartphones med et nyligt udviklet 108 megapixel modul signeret af Samsung, parret op med en f/1,7 optik. Selve sensoren er af 1/1,33” typen, hvilket giver den næsten fire gange større areal at indsamle lys. Det skulle give særlige gode egenskaber i mørke og altså plads til at klemme millionvis af pixels.

Som med årets kuld af kameramobiler med 48 megapixel kameraer, vil de mange pixels i praksis sættes sammen i grupper af fire. Standardopløsningen på den nye sensor bliver derfor 27 megapixels.

Fem kameraer bagpå
Mens hovedattraktionen er det 108 megapixel stærke kamera, flankeres det vilde kameramodul af intet mindre end fire øvrige kameramoduler.

Den ene er et 20 megapixels ultravidvinkel kamera, mens det andet giver to gange optisk zoom og 12 megapixels at arbejde med.

Dertil kommer to mere specialiserede kameramoduler: et dedikeret to megapixels makro-modul der kan komme ekstra tæt på motivet samt et telemodul med fem gange optisk zoom og fem megapixels.

Fotopakken afsluttes af et selfiekamera med 32 megapixels ombord, så der diskes op med sammenlagt 179 megapixels.

Læs også: Ugen i tech: Motorola slipper lovende budget-stjerne løs / Fremtidens mobilkameraer får 64 megapixels ombord / Japans nye tog bryder 400 km/t muren

Kolossalt batteri
Selve mobilen er udstyret med en Qualcomm 730G octa-core processor assisteret af 6 gb RAM og 128 gb lagerplads. Softwaren er bygget ovenpå Googles Android krydret med Xiaomis ’MIUI’-interface, som spreder sig over et 6,5” OLED-display.

Ud over sine mange kameraer, imponerer mobilen imponerer dog mest med et kæmpemæssigt batteri på 5.260 mAh, der understøttes af en 30W kvikoplader.

Debutprisen lyder på i alt 549 euro, hvilket svarer til knap 4.100 kroner.

Læs også: Her er fire grunde til, at 2019-smartphones vil byde på fænomenale fotoevnerPremium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.