Artikel top billede

Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa

Kinesiske Xiaomi er ude med et tilbud til dem, der ikke kan få nok med megapixels: Xiaomi Mi Note 10

Den ultimative kameramobil synes at have kurs mod Europa.

Blot dagen efter at den kinesiske mobilproducent løftede sløret for den afsindige ’CC9 Pro’ kameramobil med 108 megapixels kameramodul, får en global pendant døbt ’Mi Note 10’ debut på spanske marked.

Flere europæiske lande som Storbritannien og øvrige europæiske markeder skulle også få glæde af mobilen i den kommende uger, skriver The Verge.

Mobilen markerer sig ved at være en de allerførste smartphones med et nyligt udviklet 108 megapixel modul signeret af Samsung, parret op med en f/1,7 optik. Selve sensoren er af 1/1,33” typen, hvilket giver den næsten fire gange større areal at indsamle lys. Det skulle give særlige gode egenskaber i mørke og altså plads til at klemme millionvis af pixels.

Som med årets kuld af kameramobiler med 48 megapixel kameraer, vil de mange pixels i praksis sættes sammen i grupper af fire. Standardopløsningen på den nye sensor bliver derfor 27 megapixels.

Fem kameraer bagpå

Mens hovedattraktionen er det 108 megapixel stærke kamera, flankeres det vilde kameramodul af intet mindre end fire øvrige kameramoduler.

Den ene er et 20 megapixels ultravidvinkel kamera, mens det andet giver to gange optisk zoom og 12 megapixels at arbejde med.

Dertil kommer to mere specialiserede kameramoduler: et dedikeret to megapixels makro-modul der kan komme ekstra tæt på motivet samt et telemodul med fem gange optisk zoom og fem megapixels.

Fotopakken afsluttes af et selfiekamera med 32 megapixels ombord, så der diskes op med sammenlagt 179 megapixels.

Læs også: Ugen i tech: Motorola slipper lovende budget-stjerne løs / Fremtidens mobilkameraer får 64 megapixels ombord / Japans nye tog bryder 400 km/t muren

Kolossalt batteri

Selve mobilen er udstyret med en Qualcomm 730G octa-core processor assisteret af 6 gb RAM og 128 gb lagerplads. Softwaren er bygget ovenpå Googles Android krydret med Xiaomis ’MIUI’-interface, som spreder sig over et 6,5” OLED-display.

Ud over sine mange kameraer, imponerer mobilen imponerer dog mest med et kæmpemæssigt batteri på 5.260 mAh, der understøttes af en 30W kvikoplader.

Debutprisen lyder på i alt 549 euro, hvilket svarer til knap 4.100 kroner.

Læs også: Her er fire grunde til, at 2019-smartphones vil byde på fænomenale fotoevner