Artikel top billede

Facebook på vej med MobilePay-konkurrent: Snart kan du overføre penge til dine venner via Facebook og Instagram

Snart kan du overføre penge til dine venner og betale for produkter via Facebooks platforme.

Danske MobilePay kan snart se frem til at få endnu en konkurrent.

For Facebook har netop offentliggjort, at selskabet har lanceret betalingsløsningen Facebook Pay, der skal gøre det muligt at foretage betalinger via Facebook, Facebook Messenger, Instagram og WhatsApp.

Med Facebook Pay kan du ligesom med MobilePay foretage person-til-person overførsler, men det bliver også muligt at købe produkter og donere til velgørenhedsindsamlinger på Facebook.

Den nye funktion vil i første omgang blive gjort tilgængelig for amerikanske Facebook-brugere, men Facebook oplyser, at betalingsfunktionen vil blive gjort tilgængelige for folk i andre lande samt for brugere af Instagram og WhatsApp.

Læs også: Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Får kritik for krypo-satsning

Lanceringen af Facebook Pay kommer samtidig med, at Facebook er i stor modvind på grund af selskabets kryptovaluta-projekt, Libra.

Projektet er blevet kritiseret af politikere i både Europa og USA, og senest har en række af projektets partnere trukket følehornene til sig. Således har betalingsgiganter som Mastercard og Visa samt Paypal, eBay og Stripe meddelt, at de ikke længere er en del af projektet.

I forbindelse med lanceringen af Facebook Pay understreger det amerikanske selskabet samtidig, at Facebook Pay ikke er en del af Libra-projektet.

Læs også: Revolutionerende betalingsmotorvej åbner for direkte kontooverførsler på tværs af nordiske lande i 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere