Artikel top billede

Facebook på vej med MobilePay-konkurrent: Snart kan du overføre penge til dine venner via Facebook og Instagram

Snart kan du overføre penge til dine venner og betale for produkter via Facebooks platforme.

Danske MobilePay kan snart se frem til at få endnu en konkurrent.

For Facebook har netop offentliggjort, at selskabet har lanceret betalingsløsningen Facebook Pay, der skal gøre det muligt at foretage betalinger via Facebook, Facebook Messenger, Instagram og WhatsApp.

Med Facebook Pay kan du ligesom med MobilePay foretage person-til-person overførsler, men det bliver også muligt at købe produkter og donere til velgørenhedsindsamlinger på Facebook.

Den nye funktion vil i første omgang blive gjort tilgængelig for amerikanske Facebook-brugere, men Facebook oplyser, at betalingsfunktionen vil blive gjort tilgængelige for folk i andre lande samt for brugere af Instagram og WhatsApp.

Læs også: Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Får kritik for krypo-satsning

Lanceringen af Facebook Pay kommer samtidig med, at Facebook er i stor modvind på grund af selskabets kryptovaluta-projekt, Libra.

Projektet er blevet kritiseret af politikere i både Europa og USA, og senest har en række af projektets partnere trukket følehornene til sig. Således har betalingsgiganter som Mastercard og Visa samt Paypal, eBay og Stripe meddelt, at de ikke længere er en del af projektet.

I forbindelse med lanceringen af Facebook Pay understreger det amerikanske selskabet samtidig, at Facebook Pay ikke er en del af Libra-projektet.

Læs også: Revolutionerende betalingsmotorvej åbner for direkte kontooverførsler på tværs af nordiske lande i 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere