Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Ny lov på vej i Rusland: Alle pc'er, smartphones og fjernsyn solgt i Rusland skal præinstalleres med russiske apps

Rusland vil tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russiske apps på alle smartphones og pc’er, der skal sælges i Rusland.

Det russiske parlament er på vej med en lov diskuterer for tiden et nyt lovforslag, der skal tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russisk-producerede apps på samtlige enheder, der skal sælges på det russiske marked.

Det gælder både smartphones, fjernsyn, computere og andre enheder, som skal udbydes på det russiske marked.

Ideen med loven er at ‘beskytte russiske internet-selskaber' samt at 'reducere misbrug foretaget af udenlandske selskaber, der arbejder med informations teknologi,” hedder det.

Liste på vej

Bliver loven vedtaget, vil Rusland udarbejde en liste over de enheder, der fremover skal udstyres med russisk-producerede apps - eksempelvis smartphones, servere, pc’er, tablet-computere og fjernsyn.

Lovforslaget er allerede blevet godkendt i det russiske parlaments første kammer. Forude venter nu yderligere tre afstemninger, inden loven til sidst skal godkendes af Ruslands præsident Putin.

Ifølge ZDNet ventes loven at blive godkendt uden modstand, da der allerede er sikret politisk flertal for forslaget.

Du finder hele lovforslaget (på russisk) her.

Den russiske lov er det blot seneste tiltag i en tiltagende protektionistisk trend flere steder i tech-verdenen, hvor også Kina og USA er godt i gang med at beskytte egne interesser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere