Artikel top billede

Ny lov på vej i Rusland: Alle pc'er, smartphones og fjernsyn solgt i Rusland skal præinstalleres med russiske apps

Rusland vil tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russiske apps på alle smartphones og pc’er, der skal sælges i Rusland.

Det russiske parlament er på vej med en lov diskuterer for tiden et nyt lovforslag, der skal tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russisk-producerede apps på samtlige enheder, der skal sælges på det russiske marked.

Det gælder både smartphones, fjernsyn, computere og andre enheder, som skal udbydes på det russiske marked.

Ideen med loven er at ‘beskytte russiske internet-selskaber' samt at 'reducere misbrug foretaget af udenlandske selskaber, der arbejder med informations teknologi,” hedder det.

Liste på vej

Bliver loven vedtaget, vil Rusland udarbejde en liste over de enheder, der fremover skal udstyres med russisk-producerede apps - eksempelvis smartphones, servere, pc’er, tablet-computere og fjernsyn.

Lovforslaget er allerede blevet godkendt i det russiske parlaments første kammer. Forude venter nu yderligere tre afstemninger, inden loven til sidst skal godkendes af Ruslands præsident Putin.

Ifølge ZDNet ventes loven at blive godkendt uden modstand, da der allerede er sikret politisk flertal for forslaget.

Du finder hele lovforslaget (på russisk) her.

Den russiske lov er det blot seneste tiltag i en tiltagende protektionistisk trend flere steder i tech-verdenen, hvor også Kina og USA er godt i gang med at beskytte egne interesser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere