Ny lov på vej i Rusland: Alle pc'er, smartphones og fjernsyn solgt i Rusland skal præinstalleres med russiske apps

Rusland vil tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russiske apps på alle smartphones og pc’er, der skal sælges i Rusland.

Det russiske parlament er på vej med en lov diskuterer for tiden et nyt lovforslag, der skal tvinge alle hardware-leverandører til at præinstallere russisk-producerede apps på samtlige enheder, der skal sælges på det russiske marked.

Det gælder både smartphones, fjernsyn, computere og andre enheder, som skal udbydes på det russiske marked.

Ideen med loven er at ‘beskytte russiske internet-selskaber' samt at 'reducere misbrug foretaget af udenlandske selskaber, der arbejder med informations teknologi,” hedder det.

Liste på vej
Bliver loven vedtaget, vil Rusland udarbejde en liste over de enheder, der fremover skal udstyres med russisk-producerede apps - eksempelvis smartphones, servere, pc’er, tablet-computere og fjernsyn.

Lovforslaget er allerede blevet godkendt i det russiske parlaments første kammer. Forude venter nu yderligere tre afstemninger, inden loven til sidst skal godkendes af Ruslands præsident Putin.

Ifølge ZDNet ventes loven at blive godkendt uden modstand, da der allerede er sikret politisk flertal for forslaget.

Du finder hele lovforslaget (på russisk) her.

Den russiske lov er det blot seneste tiltag i en tiltagende protektionistisk trend flere steder i tech-verdenen, hvor også Kina og USA er godt i gang med at beskytte egne interesser.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.