Artikel top billede

USA's totalforbud mod Huawei forlænges for tredje gang: Men det kinesiske selskab tillægger det "ikke særlig stor betydning"

Den amerikanske regering med Donald Trump i spidsen har for tredje gang i træk forlænget handelsforbuddet mod Huawei. Derved kan det kinesiske selskab handle med amerikanske virksomheder over de næste 90 dage. Men forlængelsen har ikke den store betydning for selskabet, lyder det fra Huawei.

Netop som fælden skulle til at klappe for Huawei, har USA's regering endnu en gang udskudt handelsforbuddet mod det kinesiske selskab.

Mandag 18. august kom den tredje forlængelse i rækken, der giver Huawei yderligere 90 dage til at handle med amerikanske virksomheden, inden forbuddet træder i kraft.

Forlængelsen gør Huawei i stand til at handle essentielle komponenter til deres smartphones fra amerikanske selskaber, der samtidig nyder godt af samhandlen med det kinesiske selskab.

Læs også: Til morgenmad med Huawei: Her er de tre vigtigste pointer, som jeg fik med fra mødet

Men i denne omgang underspiller Huawei betydningen af forlængelsen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters udmeldte Huawei mandag, at den seneste udskydelse "ikke vil have den store betydning for Huaweis forretning på hverken den ene eller anden måde."

"Beslutningen ændrer ikke på det faktum, at Huawei stadig behandles uretfærdigt," lyder det fra Huawei.

Huawei har været under amerikanske beskyldninger om statslig spionage, hvilket er USA's argument for at droppe samhandlen. Der er dog endnu ikke blevet fremvist konkrete beviser for, at Huaweis netværksudstyr kan eller bliver udnyttet til det formål.

Tilbage i maj 2019 puttede USA's regering Huawei på den såkaldte entity list, der består af selskaber, der er udgør en sikkerhedsrisiko.

Denne sortlistning skulle i første omgang træde i kraft 90 dage efter udmeldingen. Men herefter er forbuddet blevt udskudt af to omgange med 90 dage.

læs også: Huawei stormer frem: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu - Apple åndes i nakken af endnu en kinesisk producent

USA's handelsminister Wilbur Ross udsendte en pressemeddelelse mandag i forbindelse med den seneste udskydelse, hvor han skrev:

"Den midlertidige licens vil gøre det muligt for operatører at fortsætte med at servicere deres kunder i nogle af de mest fjerntliggende områder i USA, der ellers ville blive ladt i stikken."

"Ministeriet vil fortsætte med en streng overvågning af sensitiv teknologieksport for at sikre, at været innovation ikke bliver udnyttet af dem, der truer vores nationale sikkerhed," lød det i meddelelsen.

Her henviser handelsministeren til de lokale mobiloperatører i USA, der bruger Huaweis netværksudstyr.

Har stadig mistet Google-apps

Selvom USA har givet endnu en handesmæssig livline til Huawei, så hjælper det ikke på en af de største mavepustere, som det kinesiske selskab har modtaget.

I forbindelse med Huawei-forbuddet røg selskabet mulighed for at benytte de populære apps fra Google som Maps, Gmail og Drive på de nyeste Huawei-smartphones.

Og det laver forlængelsen ikke om på.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Derudover røg også muligheden for at bruges Android-styresystemet, der er udviklet af Google, hvilket har nødsaget Huawei til at bruge en open source-version i stedet.

Udskydelsen af forbuddet kommer efter, at USA og Kina forsøger at løse den handelskrig, som har været i over et år. Her har begge nationer skiftevis pålagt hinanden straftold på flere hunderede forskellige varer.
IT-JOB

Haarslev Industries A/S

Dynamics 365 FO Consultant

Bunker Holding A/S

IT Supporter with US focus

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-arkitekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.