Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Flere danske skoler har modtaget bombetrusler gennem Aula

To danske skoler blev mandag ramt af bombetruslerne. I begge tilfælde blev bombetruslerne fremsat via Aula-platformen.

Uafhængigt af hinanden har både Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland modtaget bombetrusler mandag 18. november.

I begge tilfælde er bombetruslerne fremsat via skolernes nye kommunikationsplatform Aula, der blev taget i brug af 1.600 folkeskoler over hele Danmark 21. oktober.

Heldigvis har bombetruslerne i begge tilfælde været falske, men over for DR bekræfter Nordjyllands Politi, at bombetruslerne er sendt via Aula.

"Det lader til, at der er kommet en række trusler hen over landet til skoler. Vi er nødt til at gå ind og kigge på, om der er en sammenhæng i de sager, så vi ser på it-sporet ad den vej," siger politikommissær Henrik Staal fra Nordjyllands Politi til DR.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Aula medfører potentiel ekstraregning

På længere sigt er det planen, at Aula, der er danmarkshistoriens største kommunale it-projekt med en projektsum på op imod 400 millioner kroner til leverandøren Netcompany, skal have to millioner brugere i Danmark.

Til sammenligning menes Facebook at have mellem tre og fire millioner brugere i Danmark.

En række følgeomkostninger betyder dog, at den samlede regning for projektet til de danske skatteydere sandsynligvis bliver væsentligt højere end det beløb, som Kombit betaler til Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Aula efterlader ekstraregning på kommunernes bord - men Kombit aner ikke, hvor stor den bliver: Her er de glemte udgifter