Artikel top billede

Flere danske skoler har modtaget bombetrusler gennem Aula

To danske skoler blev mandag ramt af bombetruslerne. I begge tilfælde blev bombetruslerne fremsat via Aula-platformen.

Uafhængigt af hinanden har både Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland modtaget bombetrusler mandag 18. november.

I begge tilfælde er bombetruslerne fremsat via skolernes nye kommunikationsplatform Aula, der blev taget i brug af 1.600 folkeskoler over hele Danmark 21. oktober.

Heldigvis har bombetruslerne i begge tilfælde været falske, men over for DR bekræfter Nordjyllands Politi, at bombetruslerne er sendt via Aula.

"Det lader til, at der er kommet en række trusler hen over landet til skoler. Vi er nødt til at gå ind og kigge på, om der er en sammenhæng i de sager, så vi ser på it-sporet ad den vej," siger politikommissær Henrik Staal fra Nordjyllands Politi til DR.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Aula medfører potentiel ekstraregning

På længere sigt er det planen, at Aula, der er danmarkshistoriens største kommunale it-projekt med en projektsum på op imod 400 millioner kroner til leverandøren Netcompany, skal have to millioner brugere i Danmark.

Til sammenligning menes Facebook at have mellem tre og fire millioner brugere i Danmark.

En række følgeomkostninger betyder dog, at den samlede regning for projektet til de danske skatteydere sandsynligvis bliver væsentligt højere end det beløb, som Kombit betaler til Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Aula efterlader ekstraregning på kommunernes bord - men Kombit aner ikke, hvor stor den bliver: Her er de glemte udgifter
Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.