Apples CEO Tim Cook (th) i samtale med Salesforce-stifter Marc Benioff

Tim Cook løfter sløret for Apples tilgang til innovation og markedsandele i unikt interview: "Vi har aldrig sat et mål om, at vi skulle være først. Vi har kun sat et mål om at være bedst"

Dreamforce, San Francisco: Det skulle egentligt have været et almindeligt interview med Tim Cook, Apples karakteristiske underspillede CEO. Men så trykkede Salesforce-stifter Marc Benioff på knappen - og resultatet var et forholdsvist sjældent og interessant indblik ind tankesættet bag Apples lukkede og glatte facade.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Indblik i hvorfor Tim Cook skelner hårdt mellem forandring og innovation
  • Hvordan Apple ser de strategiske mål om markedsandele og produktionsstørrelser
  • Værdiernes rolle i udviklingen hos Apple
824
4:15 min
Dreamforce, San Francisco: Det skulle egentligt have været et almindeligt sceneinterview hvor Tim Cook, Apples karakteristiske underspillede CEO, sammen med Salesforces stifter, den noget mere flamboyante Marc Benioff, erklærede, hvor meget de beundrede hinanden – og hvor glade de er for at arbejde sammen.

Den slags er ret almindeligt i disse år.

For følger du med i de store tech-firmaers konferencer, er det tydeligt, at der er ved at ske en form for forbrødring i form af alliancer, samarbejder og offentlige erklæringer om delte værdier.

Dreamforce, Salesforce store konference i San Francisco med næsten 170.000 deltagere, hvor de to CEO'er mødtes, er ikke nogen undtagelse.

Men så trykkede Marc Benioff på Tim Cooks knap med et spørgsmål om innovation, forandring, og hvad der er Apples hemmelighed.

Og resultatet var et forholdsvist sjældent og interessant indblik ind tankesættet bag Apples ellers lidt lukkede og ofte meget glatte facade – og et bevis på, at at selv om Tim Cook er en af de mere stille tech-bosser, så er han ikke bange for at sige sin mening.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.