Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon vil åbne første kasseløse supermarked næste år / YouSee hæver priserne på bredbånd / Apple bygger nyt campus i Texas

Amazon vil åbne første kasseløse supermarked næste år. YouSee hæver priserne på bredbånd. Apple bygger nyt campus i Texas. Computerspils-forsker vinder fornem pris. Cbrain opjusterer efter første USA-ordre. Proshop gør klar til Black Friday - køber 10 lagerrobotter mere.

Godmorgen og velkommen til endnu dugfrisk morgen-briefing her fra Computerworld.

I torsdagens nyhedsoverblik lægger vi ud med Amazons seneste teknologiske fremstød, hvor det er dagligvarehandlen, som står for skud.

Derudover nærmer vi os så småt den amerikanske handelshøjtid, Black Friday, og i den forbindelse har en dansk online elektronikbutik erhvervet sig et nyt hold af lagerrobotter for at følge med den eksplosive ordreindgang.

Rigtig god læselyst.

Amazon vil åbne første kasseløse supermarked næste år

Den amerikanske tech-gigant Amazon har planer om at åbne selskabets første kasseløse supermarked i 2020.

Det skriver Bloomberg News.

Åbningen af supermarkederne, ved navn Amazon GO Supermarket, kan ske allerede i løbet af årets første kvartal i 2020, skriver mediet. Selskabet har desuden planer om at videresælge teknologi-licenser til andre retail-selskaber.

I øjeblikket prøvekører Amazon det nye koncept i byen Seattle i Washington i en stor lagerbygning.

De kasseløse supermarkeder fungere ved, at en masse kameraer opfanger, hvilke ting man putter i kurven, hvorefter beløbet automatisk trækkes fra ens kreditkort, når man forlader butikken.

YouSee hæver priserne på bredbånd

TDC-selskabet YouSee hæver nu priserne på kundernes bredbåndsforbindelser.

Prisstigningerne vil træde i kraft 1. januar 2020.

Det skriver BT.

"Vi ved godt, at det er langt sjovere at høre om nye, spændende fordele end om prisstigninger. Men vi kommer ikke udenom, at der er en på vej," skriver YouSee i en mail til mediet.

Prisstigningerne kommer til at være enten 10 eller 20 kroner mere om måneden fra næste år, skriver BT.

De forhøjede priser sker for at kunne investere mere i netværket, oplyser TDC, der forventer en genere en meromsætning på omkring 48 millioner kroner om året.

Apple bygger nyt campus i Texas

Tech-giganten Apple har netop taget første spadestik i byggeriet af et nyt campus til 6,6 milliarder kroner i Austin, Texas.

Det skriver CNBC.

Apple har allerede en fabrik i samme by, hvor computeren Mac Pro bliver fremstillet.

Det er ikke tilfældigt, hvilken dag Apple har valgt at tage det første spadestik. Det sker samme dag som Donald Trump og Apple-direktøren Tim Cook var på besøg hos den eksisterende fabrik, der ligger ved siden af.

Det nye campus forventes åbnet i 2022 med 5000 ansatte. Der vil dog være mulighed for at udvide med op til 20.000 medarbejdere på adressen.

Computerspils-forsker vinder fornem pris

Spilforskeren Kristian Lundedal Nielsen insisterer på, at computerspil ikke er afhængighedsskabende.

Netop det bidrag til den offentlige debat har sikret ham den fornemme Tietgenpris.

Forskeren fra IT-universitetet modtog prisen ved en overrækkelsesfest på Børsen i København onsdag aften.

Det skriver Politiken.

Kristian Lundedal Nielsens forskning modtager prisen, fordi den: "bidrager til den væsentlige debat om, hvordan vi som samfund forholder os til børn og unges brug af computerspil", skriver komiteen i begrundelsen ifølge Politiken.

Cbrain opjusterer efter første USA-ordre

Det danske it-selskab Cbrain landede mandag 18. november selskabets første ordre i USA.

Det har nu fået selskabet til at opjustere forventningerne til omsætningen i 2019.

Det skriver Ritzau.

Nu hedder den forventede omsætningsvækst 12-17 procent i stedet for 10-15 procent.

"Det er derfor en milepæl for Cbrain internationalt at kunne annoncere den første aftale i USA. Samtidig er det også en vigtig ordre, fordi det er lykkedes at komme ind hos en af de meget store nationale myndigheder i centraladministrationen," sådan lød det mandag fra Cbrain.

Efter ordren, der gik til den amerikanske centraladministration, steg aktien mandag med 22,4 procent. Igen onsdag steg den yderligerere med 4,3 procent.

Proshop gør klar til Black Friday - køber 10 lagerrobotter mere

Den danske onlinebutik Proshop opruster inden Black Friday rammer handlen 22. november.

Selskabet, der er et af landets største netbutikker for forbrugerelektronik, har netop købt yderligere 10 AutoStore-lagerrobotter af Element Logic.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Proshop forventer at Black Friday bliver årets travleste dag.

"Vi forventer at skulle håndtere op mod 30.000 ordrer på én dag, hvilket er 10 gange så meget som normalt. Uden de her robotter og vores fuldautomatiske lager ville vores logistik bryde sammen," skriver administrerende direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen.