Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Rigspolitichef fik advarsel om teledata-problemer for ni år siden

I 2010 gjorde en medarbejdere Rigspolitiet opmærksom på, at der var store problemer med håndteringen af teledata.

Allerede i 2010 blev den øverste ledelse i Rigspolitiet gjort opmærksomme på de alvorlige problemer med politiets håndterings af teledata. Det skriver Information.

Det fortæller tidligere medarbejdere i Rigspolitiet, Jørn Holm-Pedersen, der gennem 13 år har arbejdet med at håndtere teledata i Rigspolitiet.

Jørn Holm-Pedersen fortæller til Information, at det er hans opfattelse af medarbejderne i politiets Telecenter, der stod for håndteringen af teledata, var inkompetente og manglende grundlæggende teknisk viden.

Af mailkorrespondancer og dagsbogsnotater som Information har haft indsigt i fremgår det, at han i august 2010 gjorde sin leder i NEC (Nationalt Efterforskerningsstøttecenter) opmærksom på, at der var store problemer med håndtering af teledata.

"Jeg bad dig forleden dag om at 'gøre et eller andet' for at få Telecenterets håndtering af teledata på sporet igen. Jeg er bange for, at det er for sent," skrev Jørn Holm-Pedersen i en mail i august 2010.

Rigspolitiet oplyser i en skriftlig kommentar til Information, at politiet løbende har forsøgt at optimere arbejdet i Rigspolitiets Telecenter.

Læs også: Fejl i teledata overset: Rigspolitiet overhørte advarsler på stribe

Problemer kunne påvirke retssager

Problemerne med politiets håndtering af teledata har blandt andet betydet, at Rigspolitiets it-system har fejlplaceret telemaster med i nogle tilfælde over 100 kilometer . Noget som kan have haft konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger er blevet brugt som bevis.

Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 retssager har været berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

I august 2019 indførte Rigsadvokaten et midlertidigt stop for brug af teledata i retssager, men det forbud blev ophævet igen i oktober.

Læs også: Teledata kan snart igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.