Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Rigspolitichef fik advarsel om teledata-problemer for ni år siden

I 2010 gjorde en medarbejdere Rigspolitiet opmærksom på, at der var store problemer med håndteringen af teledata.

Allerede i 2010 blev den øverste ledelse i Rigspolitiet gjort opmærksomme på de alvorlige problemer med politiets håndterings af teledata. Det skriver Information.

Det fortæller tidligere medarbejdere i Rigspolitiet, Jørn Holm-Pedersen, der gennem 13 år har arbejdet med at håndtere teledata i Rigspolitiet.

Jørn Holm-Pedersen fortæller til Information, at det er hans opfattelse af medarbejderne i politiets Telecenter, der stod for håndteringen af teledata, var inkompetente og manglende grundlæggende teknisk viden.

Af mailkorrespondancer og dagsbogsnotater som Information har haft indsigt i fremgår det, at han i august 2010 gjorde sin leder i NEC (Nationalt Efterforskerningsstøttecenter) opmærksom på, at der var store problemer med håndtering af teledata.

"Jeg bad dig forleden dag om at 'gøre et eller andet' for at få Telecenterets håndtering af teledata på sporet igen. Jeg er bange for, at det er for sent," skrev Jørn Holm-Pedersen i en mail i august 2010.

Rigspolitiet oplyser i en skriftlig kommentar til Information, at politiet løbende har forsøgt at optimere arbejdet i Rigspolitiets Telecenter.

Læs også: Fejl i teledata overset: Rigspolitiet overhørte advarsler på stribe

Problemer kunne påvirke retssager

Problemerne med politiets håndtering af teledata har blandt andet betydet, at Rigspolitiets it-system har fejlplaceret telemaster med i nogle tilfælde over 100 kilometer . Noget som kan have haft konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger er blevet brugt som bevis.

Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 retssager har været berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

I august 2019 indførte Rigsadvokaten et midlertidigt stop for brug af teledata i retssager, men det forbud blev ophævet igen i oktober.

Læs også: Teledata kan snart igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere