Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Rigspolitichef fik advarsel om teledata-problemer for ni år siden

I 2010 gjorde en medarbejdere Rigspolitiet opmærksom på, at der var store problemer med håndteringen af teledata.

Allerede i 2010 blev den øverste ledelse i Rigspolitiet gjort opmærksomme på de alvorlige problemer med politiets håndterings af teledata. Det skriver Information.

Det fortæller tidligere medarbejdere i Rigspolitiet, Jørn Holm-Pedersen, der gennem 13 år har arbejdet med at håndtere teledata i Rigspolitiet.

Jørn Holm-Pedersen fortæller til Information, at det er hans opfattelse af medarbejderne i politiets Telecenter, der stod for håndteringen af teledata, var inkompetente og manglende grundlæggende teknisk viden.

Af mailkorrespondancer og dagsbogsnotater som Information har haft indsigt i fremgår det, at han i august 2010 gjorde sin leder i NEC (Nationalt Efterforskerningsstøttecenter) opmærksom på, at der var store problemer med håndtering af teledata.

"Jeg bad dig forleden dag om at 'gøre et eller andet' for at få Telecenterets håndtering af teledata på sporet igen. Jeg er bange for, at det er for sent," skrev Jørn Holm-Pedersen i en mail i august 2010.

Rigspolitiet oplyser i en skriftlig kommentar til Information, at politiet løbende har forsøgt at optimere arbejdet i Rigspolitiets Telecenter.

Læs også: Fejl i teledata overset: Rigspolitiet overhørte advarsler på stribe

Problemer kunne påvirke retssager

Problemerne med politiets håndtering af teledata har blandt andet betydet, at Rigspolitiets it-system har fejlplaceret telemaster med i nogle tilfælde over 100 kilometer . Noget som kan have haft konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger er blevet brugt som bevis.

Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 retssager har været berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

I august 2019 indførte Rigsadvokaten et midlertidigt stop for brug af teledata i retssager, men det forbud blev ophævet igen i oktober.

Læs også: Teledata kan snart igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?