Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Rigspolitichef fik advarsel om teledata-problemer for ni år siden

I 2010 gjorde en medarbejdere Rigspolitiet opmærksom på, at der var store problemer med håndteringen af teledata.

Allerede i 2010 blev den øverste ledelse i Rigspolitiet gjort opmærksomme på de alvorlige problemer med politiets håndterings af teledata. Det skriver Information.

Det fortæller tidligere medarbejdere i Rigspolitiet, Jørn Holm-Pedersen, der gennem 13 år har arbejdet med at håndtere teledata i Rigspolitiet.

Jørn Holm-Pedersen fortæller til Information, at det er hans opfattelse af medarbejderne i politiets Telecenter, der stod for håndteringen af teledata, var inkompetente og manglende grundlæggende teknisk viden.

Af mailkorrespondancer og dagsbogsnotater som Information har haft indsigt i fremgår det, at han i august 2010 gjorde sin leder i NEC (Nationalt Efterforskerningsstøttecenter) opmærksom på, at der var store problemer med håndtering af teledata.

"Jeg bad dig forleden dag om at 'gøre et eller andet' for at få Telecenterets håndtering af teledata på sporet igen. Jeg er bange for, at det er for sent," skrev Jørn Holm-Pedersen i en mail i august 2010.

Rigspolitiet oplyser i en skriftlig kommentar til Information, at politiet løbende har forsøgt at optimere arbejdet i Rigspolitiets Telecenter.

Læs også: Fejl i teledata overset: Rigspolitiet overhørte advarsler på stribe

Problemer kunne påvirke retssager

Problemerne med politiets håndtering af teledata har blandt andet betydet, at Rigspolitiets it-system har fejlplaceret telemaster med i nogle tilfælde over 100 kilometer . Noget som kan have haft konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger er blevet brugt som bevis.

Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 retssager har været berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

I august 2019 indførte Rigsadvokaten et midlertidigt stop for brug af teledata i retssager, men det forbud blev ophævet igen i oktober.

Læs også: Teledata kan snart igen anvendes i retssager: Se de nye retningslinjer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere