Artikel top billede

Tesla præsenterer ny vild bil - se Elon Musks nye futuriske cybertruck her

Elon Musk løftede fredag morgen sløret for den nye futuristiske cybertruck, der i den hurtigste udgave kan accelerere fra 0-100 på knap tre sekunder.

Tesla præsenterede tidligt fredag morgen sin første elektriske pickup-truck, som selskabets stifter Elon Musk har døbt ”Cybertruck.”

Den nye bil har et design, der leder tankerne hen på et stealth-bombefly og det fås i tre versioner med en rækkevidde på henholdsvis 400 km, 480 km og 800 km.

Udgaven med den længste rækkevidde er også den hurtigste, og den vil kunne accelere fra 0 til 100 på cirka tre sekunder.

Den danske pris er endnu ukendt, men i USA koster den billigste udgave 39.900 dollar, mens den dyreste udgave koster 69.900 dollar.

Læs også: Tesla misser stort leveringsmål – nu falder aktien

Med tremotorer

Den billigste udgave er baghjulstrukket og har en enkelt elmotor, men Cybertruck vil også blive gjort tilgængelig i en firehjulstrukket udgave med to elmotorer samt i en firehjulstrukket med hele tre elmotorer.

Dertil kommer, at det koster yderligere 7.000 kroner, hvis du også ønsker, at få adgang til Teslas selvkørende funktioner, der ifølge Elon Musk med tiden vil gøre det muligt for bilen at køre helt uden indgriben fra chaufføren.

Læs også: Bill Gates-virksomhed på vej med avanceret AI-projekt: "Det er virkelig den hellige gral"

Plads til seks personer og 1,6 ton

Indvendigt vil bilen blive udstyret med 17-tommer touchbetjent skærm, og kabinen vil have plads til seks voksne mennesker.

Derudover har den en lastevne på cirka 1,6 ton, og ladet kan rumme 2831 liter.

Levering

Bilen vil dog tidligst kunne stå i din carport i slutningen af 2021, hvor de første udgaver rulle af samlerbånden på Teslas fabrikker.

Topudgaven med tre el-motorer og en rækkevidde på 800 km vil vil dog først blive sat i produktionen ved udgangen af 2022.

Allerede i slutningen af 2020 ventes det dog, at selskabet Revian, der blandt andet har Ford og Amazon i ejerkredsen, vil være klar med en elektrisk pickup-truck, som dog har et knap så futurisk design som Teslas Cybertruck.

De første interesserede kan skrive sig op til venteliste herhjemme mod en forudbetaling på 1.000 kroner.

Læs også:
Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter