Tesla præsenterer ny vild bil - se Elon Musks nye futuriske cybertruck her

Elon Musk løftede fredag morgen sløret for den nye futuristiske cybertruck, der i den hurtigste udgave kan accelerere fra 0-100 på knap tre sekunder.

Tesla præsenterede tidligt fredag morgen sin første elektriske pickup-truck, som selskabets stifter Elon Musk har døbt ”Cybertruck.”

Den nye bil har et design, der leder tankerne hen på et stealth-bombefly og det fås i tre versioner med en rækkevidde på henholdsvis 400 km, 480 km og 800 km.

Udgaven med den længste rækkevidde er også den hurtigste, og den vil kunne accelere fra 0 til 100 på cirka tre sekunder.

Den danske pris er endnu ukendt, men i USA koster den billigste udgave 39.900 dollar, mens den dyreste udgave koster 69.900 dollar.

Læs også: Tesla misser stort leveringsmål – nu falder aktien Med tremotorer
Den billigste udgave er baghjulstrukket og har en enkelt elmotor, men Cybertruck vil også blive gjort tilgængelig i en firehjulstrukket udgave med to elmotorer samt i en firehjulstrukket med hele tre elmotorer.

Dertil kommer, at det koster yderligere 7.000 kroner, hvis du også ønsker, at få adgang til Teslas selvkørende funktioner, der ifølge Elon Musk med tiden vil gøre det muligt for bilen at køre helt uden indgriben fra chaufføren.

Læs også: Bill Gates-virksomhed på vej med avanceret AI-projekt: "Det er virkelig den hellige gral" Plads til seks personer og 1,6 ton
Indvendigt vil bilen blive udstyret med 17-tommer touchbetjent skærm, og kabinen vil have plads til seks voksne mennesker.

Derudover har den en lastevne på cirka 1,6 ton, og ladet kan rumme 2831 liter. Levering
Bilen vil dog tidligst kunne stå i din carport i slutningen af 2021, hvor de første udgaver rulle af samlerbånden på Teslas fabrikker.

Topudgaven med tre el-motorer og en rækkevidde på 800 km vil vil dog først blive sat i produktionen ved udgangen af 2022.

Allerede i slutningen af 2020 ventes det dog, at selskabet Revian, der blandt andet har Ford og Amazon i ejerkredsen, vil være klar med en elektrisk pickup-truck, som dog har et knap så futurisk design som Teslas Cybertruck.

De første interesserede kan skrive sig op til venteliste herhjemme mod en forudbetaling på 1.000 kroner.

Læs også:
Elon Musks rum-selskab sender 60 bredbånds-satellitter i kredsløb: Forude venter opsendelse af mere end 1.000 satellitter


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.