Supermarkeds-gigant: Dankortet skal være en del af Apple Pay

Hos supermarkedskæden Salling Group håber man på, at Dankort kan blive en del af Apple Pay.

I dag kan danskerne kun betale med Visa-kort eller Mastercard, når de bruger deres iPhone til at betale med Apple Pay.

Det er en bet for danske butikker, der betaler langt højere gebyrer, når kunderne anvender de udenlandske betalingskort fremfor Dankort.

Derfor ønsker den danske supermarkedskæde Salling Group ifølge Børsen nu, at det bliver muligt at betale med Dankortet via Apples betalingsløsning.

"Omkostningerne ved Apple Pay er betydelig højere, og derfor har vi også et ønske om, at der bakkes op om at gøre dankortet tilgængeligt i Apple Pay. Generelt er dankortet den billigste løsning for detailbranchen og er det dermed for vores kunder i sidste ende," siger Jesper Freiborg, direktør i Salling Group, til Børsen.

Læs også: Her er forretningsmodellen bag Apple Pay: Bliver gratis for forbrugere og butikkerne, men dyr for bankerne

Stigende popularitet
Salling Group, Coop og De Samvirkende Købmænd melder samstemmende til Børsen om en stigning i brugen af Apple Pay. Dermed kan Apple Pay være med til at flytte transaktionerne væk fra Dankortet, der er kendetegnet ved lave transaktionsomkostninger, og over til de gebyr-tunge udenlandske kort.

Dansk Erhverv oplyser til Børsen, at udenlandske kort som Visa og Mastercard i gennemsnit er dobbelt så dyre for butikkerne som Dankortet

Det er ikke kun Dankortet, der kan blive presset af en stigende udbredelse af Apple Pay. For nylig meddelte Jyske Bank ligeledes, at Apple Pay blandt bankens kunder er mere populært som MobilePay som betalingsmiddel i fysiske butikker.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.