Artikel top billede

Supermarkeds-gigant: Dankortet skal være en del af Apple Pay

Hos supermarkedskæden Salling Group håber man på, at Dankort kan blive en del af Apple Pay.

I dag kan danskerne kun betale med Visa-kort eller Mastercard, når de bruger deres iPhone til at betale med Apple Pay.

Det er en bet for danske butikker, der betaler langt højere gebyrer, når kunderne anvender de udenlandske betalingskort fremfor Dankort.

Derfor ønsker den danske supermarkedskæde Salling Group ifølge Børsen nu, at det bliver muligt at betale med Dankortet via Apples betalingsløsning.

"Omkostningerne ved Apple Pay er betydelig højere, og derfor har vi også et ønske om, at der bakkes op om at gøre dankortet tilgængeligt i Apple Pay. Generelt er dankortet den billigste løsning for detailbranchen og er det dermed for vores kunder i sidste ende," siger Jesper Freiborg, direktør i Salling Group, til Børsen.

Læs også: Her er forretningsmodellen bag Apple Pay: Bliver gratis for forbrugere og butikkerne, men dyr for bankerne

Stigende popularitet

Salling Group, Coop og De Samvirkende Købmænd melder samstemmende til Børsen om en stigning i brugen af Apple Pay. Dermed kan Apple Pay være med til at flytte transaktionerne væk fra Dankortet, der er kendetegnet ved lave transaktionsomkostninger, og over til de gebyr-tunge udenlandske kort.

Dansk Erhverv oplyser til Børsen, at udenlandske kort som Visa og Mastercard i gennemsnit er dobbelt så dyre for butikkerne som Dankortet

Det er ikke kun Dankortet, der kan blive presset af en stigende udbredelse af Apple Pay. For nylig meddelte Jyske Bank ligeledes, at Apple Pay blandt bankens kunder er mere populært som MobilePay som betalingsmiddel i fysiske butikker.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere