Artikel top billede

Supermarkeds-gigant: Dankortet skal være en del af Apple Pay

Hos supermarkedskæden Salling Group håber man på, at Dankort kan blive en del af Apple Pay.

I dag kan danskerne kun betale med Visa-kort eller Mastercard, når de bruger deres iPhone til at betale med Apple Pay.

Det er en bet for danske butikker, der betaler langt højere gebyrer, når kunderne anvender de udenlandske betalingskort fremfor Dankort.

Derfor ønsker den danske supermarkedskæde Salling Group ifølge Børsen nu, at det bliver muligt at betale med Dankortet via Apples betalingsløsning.

"Omkostningerne ved Apple Pay er betydelig højere, og derfor har vi også et ønske om, at der bakkes op om at gøre dankortet tilgængeligt i Apple Pay. Generelt er dankortet den billigste løsning for detailbranchen og er det dermed for vores kunder i sidste ende," siger Jesper Freiborg, direktør i Salling Group, til Børsen.

Læs også: Her er forretningsmodellen bag Apple Pay: Bliver gratis for forbrugere og butikkerne, men dyr for bankerne

Stigende popularitet

Salling Group, Coop og De Samvirkende Købmænd melder samstemmende til Børsen om en stigning i brugen af Apple Pay. Dermed kan Apple Pay være med til at flytte transaktionerne væk fra Dankortet, der er kendetegnet ved lave transaktionsomkostninger, og over til de gebyr-tunge udenlandske kort.

Dansk Erhverv oplyser til Børsen, at udenlandske kort som Visa og Mastercard i gennemsnit er dobbelt så dyre for butikkerne som Dankortet

Det er ikke kun Dankortet, der kan blive presset af en stigende udbredelse af Apple Pay. For nylig meddelte Jyske Bank ligeledes, at Apple Pay blandt bankens kunder er mere populært som MobilePay som betalingsmiddel i fysiske butikker.

Læs også: Nu begynder danskerne at betale med mobilen i butikkerne: Både Apple Pay og MobilePay vokser i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere