Dells pc-salg hårdt ramt af problemer med Intel

Dell nedjusterer som direkte konsekvens af problemer med Intel-leverancer af chip til selskabets pc’er.

Dell er tvunget til at gå den tunge nedjusteringsgang og skruer ned for forventningerne til årets resultat.

Det har fået aktiekursen til at dykke med fem procent.

Dell forventer, at omsætningen for regnskabsåret 2020 nu vil lande på mellem 91,5 milliarder og 92,2 milliarder dollar.

Tidligere har forventningerne lydt på mellem 92,7 milliarder og 94,2 milliarder dollar.

Nedjusteringen kommer som en direkte konsekvens af problemer med at få leveret det ønskede antal processorer fra selskabets hovedleverandør, Intel.

Dell er verdens tredjestørste pc-leverandør efter kinesiske Lenovo og amerikanske HP Inc - og pc-området udgør mere end halvdelen af Dells samlede forretning.

Intel-processorerne udgør som bekendt en væsentlig del af en pc. Og leverings-begrænsningerne har derfor ramt hårdt.

“Leverings-problemer med Intel CPU har forværret qtr-over-qtr og haft konsekvenser for vores pc-forretning,” lyder det fra Dells COO, Jeffrey Clarke.

Dell har da også fornylig peget på, at problemer med at få leveret det ønskede antal processorer forhindrede selskabet i at øge produktionen og tvang selskabet til at søge andre veje mod andre pc-leverandører.

På trods af processor-tørken er salget af Dell-pc’er gået strygende.

Salget er steget med 4,6 procent i kvartalet i forhold til samme kvartal i fjor til nu 11,41 milliarde rdollar.

Til gengæld er omsætningen i Dells server- og netværks-division faldet med 16 procent til 4,24 milliarder dollar, mens omsætningen i VMware er steget med 11,4 procent.

Læs også:

Michael Dell løfter sløret for selskabets fremtid: Dell skal rydde op i datakaos – derfor købte vi VMware


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.