Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-sikkerhed kan blive ny guldkalv for de danske teleselskaber

Den store fokus på it-sikkerhed åbner for en gylden forretningsmulighed for de danske it-selskaber.

Der er godt gang i digitaliseringen i de danske virksomheder for tiden, hvilket betyder, at virksomhederne bliver mere sårbare over hackerangreb.

Det åbner for en ny gylden forretningsmulighed for de danske teleselskaber, mener ekspert ifølge Børsen.

"I virkeligheden kan man sige, at telebranchen her produktificerer en tjeneste, som de egentlig har haft hele tiden, men den har levet et stille liv i en krog af virksomheden. Nu er man blevet klar over blandt kunder og leverandører i telesektoren, at det her ikke er et lille hjørne længere. Det er måske hele omdrejningspunktet i levering af nettjenester til kunder i Danmark,” siger teleanalytiker Torben Rune fra Teleanalyse Aps.

Den holdning deles af Thomas Lund Sørensen, direktør i Center for Cybersikkerhed, som over for avisen betegner det som ‘helt logisk’, at teleselskaberne leverer en basal it-sikkerhed, når de også leverer internetforbindelserne.

Læs også:

Telebranchens bolværk mod hackere henter ny chef fra TDC: Her er hans hovedopgave

Telesektorens DCIS skal placeres hos os - og det vil gavne både telesektoren, universitetsverdenen og samfundet

Stort dansk telecenter skal flyttes fra Frederiksberg til Rumænien: Nu stiger frygten for at hemmelige spiontjenester kan få adgang til danske teledata
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.