Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Stein Bagger-revisorerne i KPMG står til at skulle betale million-erstatning til tidligere stor-aktionær i IT Factory

KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner i erstatning til den tidligere IT Factory-aktionær Peter Sølbeck.

Revisionsshuset KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner kroner i erstatning til den tidligere aktionær i krakkede IT Factory, Peter Sølbeck, skriver Berlingske.

Revisor for IT Factory

KPMG var hyret som revisor for Stein Baggers IT Factory og havde dermed godkendt en række af de regnskaber, som viste sig at være overfladen på Stein Baggers store karrusel-system, som dækkede over, at IT Factory var et mere eller mindre tomt selskab.

IT Factory krakkede med et ordentligt brag i 2008, og Stein Bagger blev efterfølgende sendt i fængsel i en årrække.

Boets kurator, Boris Frederiksen, krævede under sagen 987 millioner kroner i erstatning fra KPMG, men parterne indgik forlig om et beløb på 333 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Revisions-gigant skal betale kæmpeerstatning efter sjusk i Stein Bagger-sagen.

Ejede en fjerdedel af JMI Invest

Peter Sølbeck ejede en fjerdedel af Asger Jensbys JMI Invest, der havde investeret stort i IT Factory og som blev trukket med ned af IT Factorys konkurs.

Ifølge Berlingske er der udsigt til, at KPMG skal betale 62 millioner roner til Peter Sølbeck og hans investeringsselskab Sølco.

Sagen behandles i Østre Landsret, hvis dommere ifølge avisen ‘har tilkendegivet’ over for parterne, at sagen vil ende til Sølcos fordel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.