Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger-revisorerne i KPMG står til at skulle betale million-erstatning til tidligere stor-aktionær i IT Factory

KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner i erstatning til den tidligere IT Factory-aktionær Peter Sølbeck.

Revisionsshuset KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner kroner i erstatning til den tidligere aktionær i krakkede IT Factory, Peter Sølbeck, skriver Berlingske.

Revisor for IT Factory

KPMG var hyret som revisor for Stein Baggers IT Factory og havde dermed godkendt en række af de regnskaber, som viste sig at være overfladen på Stein Baggers store karrusel-system, som dækkede over, at IT Factory var et mere eller mindre tomt selskab.

IT Factory krakkede med et ordentligt brag i 2008, og Stein Bagger blev efterfølgende sendt i fængsel i en årrække.

Boets kurator, Boris Frederiksen, krævede under sagen 987 millioner kroner i erstatning fra KPMG, men parterne indgik forlig om et beløb på 333 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Revisions-gigant skal betale kæmpeerstatning efter sjusk i Stein Bagger-sagen.

Ejede en fjerdedel af JMI Invest

Peter Sølbeck ejede en fjerdedel af Asger Jensbys JMI Invest, der havde investeret stort i IT Factory og som blev trukket med ned af IT Factorys konkurs.

Ifølge Berlingske er der udsigt til, at KPMG skal betale 62 millioner roner til Peter Sølbeck og hans investeringsselskab Sølco.

Sagen behandles i Østre Landsret, hvis dommere ifølge avisen ‘har tilkendegivet’ over for parterne, at sagen vil ende til Sølcos fordel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere