Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger-revisorerne i KPMG står til at skulle betale million-erstatning til tidligere stor-aktionær i IT Factory

KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner i erstatning til den tidligere IT Factory-aktionær Peter Sølbeck.

Revisionsshuset KPMG står til at skulle betale mere end 60 millioner kroner i erstatning til den tidligere aktionær i krakkede IT Factory, Peter Sølbeck, skriver Berlingske.

Revisor for IT Factory

KPMG var hyret som revisor for Stein Baggers IT Factory og havde dermed godkendt en række af de regnskaber, som viste sig at være overfladen på Stein Baggers store karrusel-system, som dækkede over, at IT Factory var et mere eller mindre tomt selskab.

IT Factory krakkede med et ordentligt brag i 2008, og Stein Bagger blev efterfølgende sendt i fængsel i en årrække.

Boets kurator, Boris Frederiksen, krævede under sagen 987 millioner kroner i erstatning fra KPMG, men parterne indgik forlig om et beløb på 333 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Revisions-gigant skal betale kæmpeerstatning efter sjusk i Stein Bagger-sagen.

Ejede en fjerdedel af JMI Invest

Peter Sølbeck ejede en fjerdedel af Asger Jensbys JMI Invest, der havde investeret stort i IT Factory og som blev trukket med ned af IT Factorys konkurs.

Ifølge Berlingske er der udsigt til, at KPMG skal betale 62 millioner roner til Peter Sølbeck og hans investeringsselskab Sølco.

Sagen behandles i Østre Landsret, hvis dommere ifølge avisen ‘har tilkendegivet’ over for parterne, at sagen vil ende til Sølcos fordel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere