Apples legendariske chefdesigner Jony Ive har definitivt forladt virksomheden

Nu er Apples legendariske design Jonathan Ive definitivt stoppet i virksomheden efter 30 års tro tjeneste.

Apples legendariske designer Jonathan Ive, der sågar er blevet udstyret med en sir-titel af det engelske kongehus, har nu haft sin sidste arbejdsdag hos Apple.

Det skriver det amerikanske medie The Verge med henvisning til, at hans navn ikke længere fremgår af Apples medarbejderoversigt.

Læs også: Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Nyt designfirma
Jonathan Ive – eller Jony Ive som han kaldes blandt venner, kolleger og fans – meddelte i juni, at han senere på året ville forlade Apple til fordel for sit eget designfirma Lovefrom.

Afskeden med Apple bliver dog ikke total. For Jonathan Ive og Apple har tidligere oplyst, at LoveFrom vil have Apple som en af sine første - og formodentligt også største - kunder.

Den berømte designer har arbejdet for Apple i cirka 30 år, hvor han har stået i spidsen for selskabets legendariske designteam.

Jonathan Ive har blandt designet nogle af de seneste årtier mest ikoniske produkter. Her i blandt står iPoden, iPhonen, iPaden og den originale iMac som nogle af hans meste mindeværdier produkter.

Fik ny post i 2015
Allerede i 2015 blev Jonathan Ive dog udstyret med, hvad der mest af alle mindede om en retrætepost.

Dengang offentliggjorde Apple, at han fik titlen chief design officer, men selvom titlen formelt var en forfremmelse, så forlød det, at han nu skulle tage sig af såkaldte "særlige projekt", som blandt andet inkluderede designs af nye Apple-butikker.

Samtidig fortalte han i et interview med den engelske avis The Telegraph, at han forventede, at han med den nye position vil få tid til at rejse mere.

Læs også: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.