Artikel top billede

Apples legendariske chefdesigner Jony Ive har definitivt forladt virksomheden

Nu er Apples legendariske design Jonathan Ive definitivt stoppet i virksomheden efter 30 års tro tjeneste.

Apples legendariske designer Jonathan Ive, der sågar er blevet udstyret med en sir-titel af det engelske kongehus, har nu haft sin sidste arbejdsdag hos Apple.

Det skriver det amerikanske medie The Verge med henvisning til, at hans navn ikke længere fremgår af Apples medarbejderoversigt.

Læs også: Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Nyt designfirma

Jonathan Ive – eller Jony Ive som han kaldes blandt venner, kolleger og fans – meddelte i juni, at han senere på året ville forlade Apple til fordel for sit eget designfirma Lovefrom.

Afskeden med Apple bliver dog ikke total. For Jonathan Ive og Apple har tidligere oplyst, at LoveFrom vil have Apple som en af sine første - og formodentligt også største - kunder.

Den berømte designer har arbejdet for Apple i cirka 30 år, hvor han har stået i spidsen for selskabets legendariske designteam.

Jonathan Ive har blandt designet nogle af de seneste årtier mest ikoniske produkter. Her i blandt står iPoden, iPhonen, iPaden og den originale iMac som nogle af hans meste mindeværdier produkter.

Fik ny post i 2015

Allerede i 2015 blev Jonathan Ive dog udstyret med, hvad der mest af alle mindede om en retrætepost.

Dengang offentliggjorde Apple, at han fik titlen chief design officer, men selvom titlen formelt var en forfremmelse, så forlød det, at han nu skulle tage sig af såkaldte "særlige projekt", som blandt andet inkluderede designs af nye Apple-butikker.

Samtidig fortalte han i et interview med den engelske avis The Telegraph, at han forventede, at han med den nye position vil få tid til at rejse mere.

Læs også: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere