Artikel top billede

Apples legendariske chefdesigner Jony Ive har definitivt forladt virksomheden

Nu er Apples legendariske design Jonathan Ive definitivt stoppet i virksomheden efter 30 års tro tjeneste.

Apples legendariske designer Jonathan Ive, der sågar er blevet udstyret med en sir-titel af det engelske kongehus, har nu haft sin sidste arbejdsdag hos Apple.

Det skriver det amerikanske medie The Verge med henvisning til, at hans navn ikke længere fremgår af Apples medarbejderoversigt.

Læs også: Jonathan Ive forlader Apple - har opsagt sin stilling

Nyt designfirma

Jonathan Ive – eller Jony Ive som han kaldes blandt venner, kolleger og fans – meddelte i juni, at han senere på året ville forlade Apple til fordel for sit eget designfirma Lovefrom.

Afskeden med Apple bliver dog ikke total. For Jonathan Ive og Apple har tidligere oplyst, at LoveFrom vil have Apple som en af sine første - og formodentligt også største - kunder.

Den berømte designer har arbejdet for Apple i cirka 30 år, hvor han har stået i spidsen for selskabets legendariske designteam.

Jonathan Ive har blandt designet nogle af de seneste årtier mest ikoniske produkter. Her i blandt står iPoden, iPhonen, iPaden og den originale iMac som nogle af hans meste mindeværdier produkter.

Fik ny post i 2015

Allerede i 2015 blev Jonathan Ive dog udstyret med, hvad der mest af alle mindede om en retrætepost.

Dengang offentliggjorde Apple, at han fik titlen chief design officer, men selvom titlen formelt var en forfremmelse, så forlød det, at han nu skulle tage sig af såkaldte "særlige projekt", som blandt andet inkluderede designs af nye Apple-butikker.

Samtidig fortalte han i et interview med den engelske avis The Telegraph, at han forventede, at han med den nye position vil få tid til at rejse mere.

Læs også: Med Jony Ives farvel til Apple er en æra forbi: Hans produkter har sat aftryk på en hel generation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere